Οι τοπικοί φορείς ολοκλήρωσαν το χρέος τους…

gplakas2

gplakas2

Ό,τι είχαν αναλάβει οι τοπικοί φορείς το έφεραν σε πέρας… Οι εργασίες που είχαν προγραμματίσει στην γέφυρα της Πλάκας, ολοκληρώθηκαν. Εργασίες εξαιρετικά δύσκολες που έγιναν με μεγάλη προσοχή και με όσα η επιστήμη επιτάσσει..

Επικεφαλής ήταν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου και γνωστός αρχιτέκτονας Γιώργος Σμύρης, ο άνθρωπος που συνέβαλε τα μέγιστα για την αναστήλωση στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης και το έργο που έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα.

gplakas1

Καθοριστική η συμβολή του πρώην προέδρου του ΤΕΕ Χρήστου Παπαβρανούση..

Οι εργασίες που υλοποιήθηκαν μέχρι σήμερα συντονίστηκαν από την Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία ήταν επικεφαλής στην φάση που αποπερατώθηκε.

Έτσι μέχρι σήμερα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες πασσάλωσης και στερέωσης του δυτικού βάθρου της γέφυρας, ενώ το προηγούμενο καλοκαίρι είχε γίνει η υποθεμελίωση του μεσοβάθρου του γεφυριού.

gplakas3

Συνάμα έχουν ανασυρθεί από την κοίτη του Αράχθου τα περισσότερα μέρη του τμήματος που κατέρρευσε.

Το επόμενο διάστημα η τύχη της αναστήλωσης περνά πλέον στο κεντρικό κράτος. Τα συναρμόδια υπουργεία, όπως έχουν κάνει γνωστό, έχουν διασφαλισμένα περίπου πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει ανακοινωθεί, τους επόμενους μήνες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες ώστε το καλοκαίρι του 2018 να έχει ξεκινήσει η αναστήλωση του μνημείου.

ΦΩΤΟ: Facebook/ Μιχάλης Πανταζής

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ