Οι τετράιχνοι δρόμοι είναι για την Πελοπόννησο!

dromos patra

Ναι… Στην Ελλάδα κατασκευάζονται τετράιχνοι, δηλαδή, σωστοί κι ασφαλείς αυτοκινητόδρομοι. Στην υπόλοιπη Ελλάδα. Πλην Ηπείρου.

Την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρας- Πύργου κήρυξε ο Πρωθυπουργός παρουσία όλου του επιτελείου του Υπουργείου Υποδομών.

Το έργο του αυτοκινητοδρόμου έχει λάβει το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να ενταχθεί στην παραχώρηση της Ολυμπίας Οδού (Vinci, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΑVAX) που κατασκεύασε και εκμεταλλεύεται το δρόμο Κόρινθος- Πάτρα, έχει κυρωθεί από τη Βουλή, ενώ έχει εξασφαλιστεί και κοινοτική χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Ειδικότερα, ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 331 εκατ ευρώ, εκ των οποίων το 65% (215 εκατ) θα καλυφθεί από κρατική και κοινοτική χρηματοδότηση και το 35% (116 εκατ ευρώ) από κεφάλαια του παραχωρησιούχου, δηλαδή δάνεια και ίδια κεφάλαια.

Η κατασκευή του έργου θα γίνει από τις ελληνικές εταιρείες ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ και AVAX χωρίς τη συμμετοχή της γαλλικής Vinci που ηγείται της κοινοπραξίας παραχώρησης.

Πρόκειται για τετράιχνο δρόμο τέτοιο που θα για την Ήπειρο έχει απορριφθεί.

Να βλέπουμε… να χαιρόμαστε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ