Οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας για τα επεισόδια

poreia ep1

Στον απόηχο των επεισοδίων που σημάδεψαν την επέτειο του Πολυτεχνείου στα Γιάννινα και προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων λόγω της βιαιότητας της αστυνομίας, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού δια του προέδρου της τοποθετείται για όσα συνέβησαν.

«Ως συνδικαλιστικό κίνημα είμαστε αντίθετοι στη χρησιμοποίηση της αστυνομίας ως κατασταλτικής δύναμης και έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει ότι τα κοινωνικά ζητήματα δεν αντιμετωπίζονται με αστυνομικές επεμβάσεις», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Ανέστης Κωνσταντινίδης.

Απευθυνόμενος δε στην πολιτεία υπογράμμισε την ανάγκη να μην υπονομεύεται ο κοινωνικός ρόλος της Αστυνομίας ούτε από την Κυβέρνηση αλλά ούτε και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ερωτηθείς για την υπέρμετρη χρήση βίας ανέφερε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις λειτουργούν σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και εφόσον διαπιστωθεί υπέρβασή του τότε ελέγχονται.

«Σε τοπικό επίπεδο δεν έχουμε κουκουλώσει ποτέ καταστάσεις. Δεν θέλουμε να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα. Η ευθύνη ανήκει στην πολιτεία αλλά και σε όλους τους άλλους που επιδιώκουν τέτοιες καταστάσεις» υπογράμμισε.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ρωτήθηκε για τις καταγγελίες του Εργατικού Κέντρου και του ΚΚΕ περί αστυνομικού που δήλωνε χρυσαυγίτης. «Τέτοιες απόψεις δεν χωρούν στην αστυνομία και στο συνδικαλιστικό κίνημα. Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα διερευνήσουν το θέμα. Εμείς ζητούμε εφόσον γνωρίζουν τον συγκεκριμένο αστυνομικό να μας τον υποδείξουν και να τοποθετηθούμε επίσημα», τόνισε.

Ο κ. Κωνσταντινίδης αναγνώρισε ότι δεν τηρήθηκαν τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας ούτε για τους ίδιους τους αστυνομικούς. «Η εντολή του Αρχηγού για γενική επιφυλακή είχε ως αποτέλεσμα να συνωστίζονται αστυνομικοί. Μετά τις προσαγωγές η κατάσταση έγινε ακόμη χειρότερη. Ελπίζω τις επόμενες μέρες να μην μας απασχολήσει το θέμα», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ