Οι Σκανδιναβοί ξανάρχονται.. Για πρώτη φορά και πτήση από το Βελιγράδι

aerodromio ioanninon kentriki eisodos

Το ζητούμενο για τους φορείς των Ιωαννίνων είναι να πετύχουν μία μόνιμη αεροπορική σύνδεση, με την Κύπρο, το Ισραήλ ή την Γερμανία από όπου καταγράφεται μεγάλο ενδιαφέρον.

Αφενός η Ηπειρωτική αποδημία αναζητά μία τέτοια πτήση, αφετέρου οι Γερμανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα Γιάννινα επιθυμούν το ίδιο για εύκολη και γρήγορη μετακίνηση.

Προς το  παρόν φως για κάτι τέτοιο δεν υπάρχει. Και μάλλον ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος.

Η θερινή περίοδος θα βρει το δρομολόγιο Ιωαννίνων με πέντε πτήσεις τσάρτερ από το εξωτερικό. Οι τέσσερις αφορούν τις Σκανδιναβικές χώρες και γίνονται για λογαριασμό της Apollo, ενός τουριστικού κολοσσού που έχει βάλει ψηλά στις επιλογές του την περιοχή της Πάργας και των Συβότων.

Τα παράλια της Ηπείρου άλλωστε είναι ο βασικός προορισμός των τουριστών που θα μετακινηθούν και φέτος από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Η αυλαία ανοίγει στις 13 Μαίου. Η Apollo σε εβδομαδιαία βάση θα εκτελεί πτήσεις από Στοκχόλμη, Γκέτενμποργκ, Κοπενχάγη και Όσλο.

Για πρώτη φορά όπως είχε γράψει εδώ και μέρες το Epiruspost δρομολογείται πτήση τσάρτερ από το Βελιγράδι.

Η Air Serbia, ο εθνικός αερομεταφορέας της Σερβίας, είναι αυτός που εντάσσει το αεροδρόμιο Ιωαννίνων στο πρόγραμμα των πτήσεων τσάρτερ.

Μάλιστα το πρώτο αεροπλάνο αναμένεται να προσγειωθεί στα Γιάννινα στις 28 Ιουνίου. Βασικός προορισμός των τουριστών και σε αυτή την περίπτωση είναι τα παράλια της Ηπείρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ