Οι Ρώσοι στο Ζάλογγο για το αφιέρωμα στον Καποδίστρια

ZALOGGO GYNAIKES

Το ιστορικό Ζάλογγο -τόπος θυσίας- αποτελεί έναν από τους σταθμούς στα γυρίσματα που κάνει Ρωσική Εταιρεία Παραγωγής για την ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια.

Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου. Οι γυναίκες από το Χορευτικό του Δήμου Πρέβεζας θα αναπαραστήσουν τον χορό του Ζαλόγγου, ενώ θα γίνει εκτεταμένη αναφορά στην θυσία των Σουλιωτισσών και γενικότερα στον Ιερό Βράχο του Ζαλόγγου.

Η Πρέβεζα θα είναι ο τελευταίος σταθμός του κινηματογραφικού συνεργείου το οποίο τις προηγούμενες μέρες βρέθηκε στο Ναύπλιο πραγματοποιώντας λήψεις στο Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα καθώς επίσης στο Μουσείο Καποδίστρια και στην περιοχή Γιαννάδες στην Κέρκυρα.

Τα γυρίσματα αποτελούνται από ανεξάρτητες σκηνές, όπου θα γίνεται αναπαράσταση της εποχής και των γεγονότων που σχετίζονται με την ζωή του Ι.Καποδίστρια τον οποίο και θα υποδυθεί ηθοποιός.

Συμμετέχουν ηθοποιοί ερμηνεύοντας ρόλους ιστορικών χαρακτήρων, ενώ παράλληλα σε κάθε σκηνή θα φαίνεται και ο αφηγητής.

Ο Ιωάννης Καποδίστριας , πρώτος Κυβερνήτης του Ανεξάρτητου Έλληνας πολιτικός και διπλωμάτης διετέλεσε Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας και το ενδιαφέρον της Ρωσικής Τηλεόρασης για την ζωή του είναι πολύ έντονο.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ