Οι ψηφιακοί νομάδες και τα Γιάννινα περιφερειακός κόμβος τεχνολογίας

nomades ioannina

Το όραμα να καταστούν τα Γιάννινα περιφερειακός κόμβος τεχνολογίας και καινοτομίας μοιράστηκαν ψηφιακοί νομάδες που έχουν εγκατασταθεί ήδη στην πόλη. Πρόκειται για Έλληνες και ξένους που εργάζονται εξ αποστάσεως, ορισμένοι μάλιστα σε διεθνείς κολοσσούς.

Η απόφασή τους να μετακομίσουν στην πόλη ήταν μία επιλογή ζωής  Οι ψηφιακοί νομάδες που απαρτίζουν την ομάδα C.Ioannina  πραγματοποίησαν την δεύτερη ανοιχτή τους συζήτηση για το μέλλον του τεχνολογικού οικοσυστήματος των Ιωαννίνων. Στη διαβούλευση συμμετείχαν προγραμματιστές, μηχανικοί, αρχιτέκτονες, οικονομολόγοι, διαφημιστές, σχεδιαστές, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του Δήμου Ιωαννιτών και της Περιφέρειας Ηπείρου.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • nomades ioannina1 1

Οι παρευρισκόμενοι, αφού παρακολούθησαν απόσπασμα από την εκπομπή της ΕΡΤ “Επίλογος” με θέμα τους εξ αποστάσεως εργαζομένους και ψηφιακούς νομάδες των Ιωαννίνων και παρουσίαση για τα Ιωάννινα ως το ταχύτερα αναπτυσσόμενο περιφερειακό τεχνολογικό οικοσύστημα της Ελλάδας, είχαν την ευκαιρία να καταγράψουν απόψεις και ιδέες συμμετέχοντας σε ένα καινοτόμο εργαστήριο.

«Εξ αρχής, στόχος της ομάδας C.Ioannina ήταν να συσπειρώσει τον κόσμο της τεχνολογίας και τους ψηφιακούς νομάδες ώστε να συμβάλλει στην ανάπτυξη των Ιωαννίνων ως περιφερειακού κόμβου τεχνολογίας και καινοτομίας. Η παρουσία και το ενδιαφέρον του κόσμου στη δεύτερη εκδήλωση μας δείχνουν ότι η πόλη αφενός έχει ανάγκη τέτοιες ανοιχτές συζητήσεις, αφετέρου ότι εμείς κινούμαστε σε σωστή κατεύθυνση», δήλωσε η Ειρήνη Μαραγκός, ιδρυτικό μέλος της ομάδας C.Ioannina.

Ο συνεργατικός χώρος C.Ioannina αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το πρώτο τρίμηνο του 2023, στο κέντρο των Ιωαννίνων, και υποστηρίζεται από στρατηγικούς εταίρους συμπεριλαμβανομένων του Δήμου Ιωαννιτών, των καταστημάτων ΙΚΕΑ και της Τράπεζας Ηπείρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ