Οι πιο εξωστρεφείς επιχειρήσεις της Ηπείρου χωρίς internet και σήμα κινητού!

ixtiokalliergeies

Οι ιχθυοκαλλιέργειες αποτελούν μοχλό ανάπτυξης. Και στην Ήπειρο η ανάπτυξη του κλάδου είναι σταθερή και η προσφορά του στην τοπική οικονομία μεγάλη.

Πρόκειται για τον πιο εξωστρεφή κλάδο καθώς οι μεγαλύτερες ποσότητες αλιευμάτων εξάγονται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Ο μεγαλύτερος όγκος των ιχθυοκαλλιεργειών βρίσκεται στην περιοχή της Σαγιάδας, μια ανάσα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Ποια είναι τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα των ανθρώπων που έχουν τις μονάδες στην περιοχή ή εργάζονται σε αυτές; Το κακό οδικό δίκτυο και η απουσία ίντερνετ και σήματος κινητής τηλεφωνίας.

Συχνά μάλιστα συνδέονται αυτόματα στα αλβανικά δίκτυα.

Η ελληνική πολιτεία χρόνια τώρα δεν κατάφερε ούτε το στοιχειώδες. Να καλύψει με σήμα τις παραμεθόριες περιοχές που κατά τ΄άλλα στηρίζει και θέλει να στηρίξει!

Το ίντερνετ για τις επιχειρήσεις με μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα δεν είναι πολυτέλεια, αλλά εργαλείο δουλειάς. Ειδικά από την στιγμή που στην καθημερινότητα των επιχειρηματιών μπήκε η ηλεκτρονική τιμολόγηση, είναι υποχρεωμένοι να κάνουν συνεχή δρομολόγια.

Και φυσικά κατά την παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στην ημερίδα για τις υδατοκαλλιέργειες στα Σύβοτα, το θέμα τέθηκε… Και κείνος δεσμεύτηκε για την επίλυσή του.

Στην Ελλάδα του 2022 συμβαίνουν όλα αυτά. Της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της ψηφιοποίησης.

Στην ακριτική Ελλάδα λοιπόν που πρώτη θα έπρεπε να καλυφθεί με σήμα κινητής τηλεφωνίας και διαδίκτυο, οι άνθρωποι δυσκολεύονται ακόμη να βρουν σήμα… τηλεοπτικό!

Και χρειάζεται ο Υπουργός για το αυτονόητο… Αρκεί βέβαια να το κάνει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ