Οι περιπέτειες της Όασης… Λειτουργεί αλλά δεν έχει παραληφθεί!!!

Όταν την άνοιξη του 2016 η Δημοτική Αρχή εγκαινίαζε μετά βαΐων και κλάδων την Όαση, ουδείς μπορούσε να πιστέψει την περιπέτεια με την οποία θα βρισκόταν αντιμέτωπη στα τέλη του 2018. Δυόμισι χρόνια μετά την επαναλειτουργία και τριάμισι μετά την μίσθωση, αποκαλύπτεται, σχεδόν τυχαία ότι το έργο δεν έχει παραληφθεί!!! Το χειρότερο όμως είναι ότι η Επιτροπή, αποτελούμενη από μηχανικούς και πολιτικά πρόσωπα, αρνείται να το παραλάβει λόγω των προβλημάτων που έχει καταγράψει στο κτίριο! Το σημαντικότερο απ’ αυτά είναι ότι δεν λειτουργούν οι αντλίες θερμότητας του κτιρίου!

Το θέμα της Όασης και της μη παραλαβής έθεσε κατά την Δευτεριάτικη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δημοτικός Σύμβουλος Σπύρος Κωνσταντόπουλος. Ο ίδιος μετέχει στην επιτροπή παραλαβής και όπως τόνισε στο κτίριο έχουν καταγραφεί προβλήματα.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του ανέφερε ότι η Επιτροπή θα πρέπει να παραλάβει το έργο καταθέτοντας τις παρατηρήσεις της ώστε στη συνέχεια, το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει τις αποφάσεις του.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι ο εργολάβος να μην μπορεί να εισπράξει την εγγυητική του, ένα ποσό ιδιαίτερα υψηλό και ο μισθωτής να στρέφεται εναντίον του Δήμου καθώς δεν μπορεί να λειτουργήσει το κτίριο όπως προβλεπόταν από το συμβόλαιο μίσθωσης.

Ποιός φταίει; Μάλλον δύσκολα μπορεί να απαντηθεί το ερώτημα.. Ο εργολάβος ισχυρίζεται ότι παρέδωσε το έργο κανονικά, ο μισθωτής αναφέρει ότι οι αντλίες θερμότητας, απαραίτητες για την θέρμανση του χώρου, δεν λειτούργησαν ποτέ και ο Δήμος δια της ΔΗΑΝΕΤΑΙ απλά παρακολουθεί!

Η αποκατάσταση της Όασης εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το 2011 με προυπολογισμό δύο εκατομμυρίων ευρώ. Το κτίριο είναι σε πλήρη λειτουργία από το 2016 όμως μέχρι και σήμερα από τον Δήμο δεν έχει παραληφθεί!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ