Οι περιοχές που καταγράφηκαν τα περισσότερα κρούσματα

2.626 κρούσματα κορωνοϊού έχουν καταγραφεί στη χώρα μας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας.

Περισσότερα από τα μισά, ποσοστό 55,9% εντοπίζονται στην Αττική, με τα 237 από αυτά σε δομές φιλοξενίας ή οικισμούς με ειδικές ομάδες πληθυσμού.

Από εκεί και πέρα ακολουθούν 198 κρούσματα στην Κεντρική Μακεδονία, 160 στη Δυτική Μακεδονία, 125 σε πλωτά μέσα, 94 στη Δυτική Ελλάδα, 93 στη Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και λιγότερα στις υπόλοιπες Περιφέρειες.

Σε επίπεδο Περιφερειακών Ενοτήτων σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Νίκος Χαρδαλιάς: Κανένα κρούσμα δεν υπήρχε στην Ευρυτανία, τη Λακωνία και τη Φωκίδα.

Από τις πόλεις ανά την επικράτεια τα περισσότερα κρούσματα είχαν η Καστοριά που είχε 85, η Κοζάνη 71, η Λάρισα 50 και η Ηλεία 48.

Στην πρώτη δεκαπεντάδα των δήμων:

Δήμος Αθηναίων 314

Κηφισιά 116

Θεσσαλονίκη 85

Καστοριά 79

Φιλοθέης – Ψυχικού 73

Πειραιά  79

Χαλανδρίου 52

Γλυφάδας 59

Περιστερίου 46

Λαρισαίων 42

Πατραίων 38

Νέας Σμύρνης 37

Αμαρουσίου 36

Νέας Ιωνίας 35

Ξάνθης 34

Εορδαίας 31.

Από αυτούς τους δήμους επτά και συγκεκριμένα η Κηφισιά, η Καστοριά, η Φιλοθέη-Ψυχικό, το Χαλάνδρι, η Ξάνθη και η Νέα Ιωνία Αττικής παρουσιάζουν έντονο επιδημιολογικό ενδιαφέρον λόγω ιδιομορφίας της τοπικής διασποράς και τον αριθμό των κρουσμάτων με τον συνολικό αριθμό πληθυσμού του δήμου.

Στην Ήπειρο

Στην Ήπειρο από την έναρξη της πανδημίας έχουν επιβεβαιωθεί δεκατρία κρούσματα. Νοσηλεύτηκαν περίπου τα μισά και εξ αυτών μόνο δύο παραμένουν στο Νοσοκομείο.

Ο Νομός που δεν εκδηλώθηκε κανένα κρούσμα είναι η Θεσπρωτία. Στις εκθέσεις του ΕΟΔΥ παρουσιάζει στην κατηγορία «από μηδέν μέχρι τέσσερα» καθώς νεαρό άτομο που είχε επιστρέψει από το εξωτερικό και παρέμεινε στην Αθήνα έχει δηλωμένο ως τόπο μόνιμης κατοικίας χωριό του Νομού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ