Οι πέντε νέοι που συνομίλησαν στα Γιάννινα με τον Πρωθυπουργό..

neoi mitsotakis

Πέντε νέοι που δραστηριοποιούνται σε πέντε διαφορετικούς τομείς συνομίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο του προσυνεδρίου που έγινε στα Γιάννινα και είχε ως θεματική τη νέα γενιά και την απασχόληση.

Μέσα από τον διάλογο που αναπτύχθηκε δόθηκε η δυνατότητα να αναλυθούν πολιτικές στήριξης των νέων, ανάπτυξης των νέων τεχνολογιών αλλά και του πρωτογενούς τομέα και να γίνει εκτενής αναφορά και στην πανδημία.

Με τον πρωθυπουργό μίλησαν η Ναταλία η οποία είναι φαρμακοποιός, ο Παναγιώτης νέος κτηνοτρόφος, η Άρτεμις που δραστηριοποιείται στη ζαχαροπλαστική, η Βασιλική πολιτικός μηχανικός και ο Παύλος μηχανικός με σπουδές στην Αμερική που επέστρεψε στον γενέθλιο τόπο.

Θέματα πανδημίας και εμβολιασμού ήταν αυτά που μονοπώλησαν την συζήτηση της Ναταλίας με τον Πρωθυπουργό με τον δεύτερο να παροτρύνει όλους να εμβολιαστούν για να αντιμετωπιστεί η πανδημία. «Ζούμε δραματικές ιστορίες και μπορούμε να τις αποφύγουμε αυξάνοντας τα ποσοστά του εμβολιασμού» ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Ο Παναγιώτης ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη ζωική παραγωγή, είναι νέος κτηνοτρόφος και ασχολείται με αυτόχθονες φυλές. Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί πυλώνα για την χώρα σημείωσε ο Πρωθυπουργός κάνοντας ειδική μνεία στην ανάγκη καινοτομίας στην κτηνοτροφία και την γεωργία. «Το προιόν θα πρέπει να διασυνδέεται με την ταυτότητα μιας ολόκληρης περιοχής αλλά και με τον τουρισμό. Είναι αυτά που θα δώσουν καλές τιμές» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Η Άρτεμις σπούδασε εφαρμοσμένα οικονομικά και εργάζεται στον τομέα της ζαχαροπλαστικής. Το μπακλαβαδάκι, ένα παραδοσιακό προιόν, προσαρμόζεται στα δεδομένα της εποχής και κατακτά τις αγορές. «Η στήριξη της κυβέρνησης στις επιχειρήσεις το διάστημα της πανδημίας ήταν πολύ σημαντική. Αποτέλεσμα είναι η μεγάλη αποκλιμάκωση της ανεργίας μέσα στην πανδημία κι αυτό έγινε γιατί στηρίχθηκε ο παραγωγικός ιστός της χώρας» σημείωσε ο Πρωθυπουργός. Έκανε ειδική μνεία στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής υπογραμμίζοντας ότι τα Γιάννινα μπορούν να αποτελέσουν προορισμό δώδεκα μήνες τον χρόνο.

Η Βασιλική σπούδασε πολιτικός μηχανικός, ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της μέσα στην πανδημία και μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ έκανε το επαγγελματικό της ξεκίνημα. Το πρόγραμμα καλύπτει τις εργοδοτικές εισφορές και την μισθοδοσία της. Η απόκτηση εργασιακής εμπειρίας είναι πολύ σημαντικός παράγοντας. «Πρόκειται για ενεργητικές πολιτικές εργασίας που υλοποιεί ο ΟΑΕΔ. Γίνεται πολύ σημαντική δουλειά με σημαντικούς διαθέσιμους πόρους» σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο  Παύλος από πολύ μικρός έχει μεράκι με την νέα τεχνολογία. Σπούδασε στην Αμερική μηχανικός βιομηχανιών και συστημάτων και είναι στέλεχος στην εταιρία εμφιάλωσης «Βίκος». Η ανάπτυξη νέων επενδύσεων και η ψηφιοποίηση τομέων της εταιρείας είναι οι βασικοί προσωπικοί του στόχοι.

«Τα Γιάννινα δημιουργούν πόλους καινοτομίας και μπορούν να προσελκύσουν ανθρώπους που έχουν φύγει από την περιοχή και εργάζονται στο εξωτερικό. Οι επιχειρήσεις μας αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να αποκτήσουν εξειδικευμένα στελέχη για να επιβιώσουν και να διακριθούν. Την καινοτομία την φέρνουν άνθρωποι και κατά κανόνα είναι οι νέοι… Η πανδημία μας έδειξε ότι μπορείς να δουλεύεις από οπουδήποτε. Γιατί όχι από τα Γιάννινα λοιπόν που διαθέτουν ποιότητα ζωής, καλές συνδέσεις, καλούς δρόμους, καλά νοσοκομεία, καλά σχολεία και πρόσβαση σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον…» κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ