Οι Πανεπιστημιακοί προσγείωσαν τους αυτοδιοικητικούς στην Άρτα!

arta tei

Θέμα εκ του μη όντως θέλησε να δημιουργήσει ο Δήμος Άρτας. Αφορμή μία εσωτερική διαδικασία που εξελίσσεται στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για την κατάρτιση του στρατηγικού σχεδίου των επόμενων επτά ετών.

Μέχρι σήμερα η Σχολή Μουσικών Σπουδών στην Άρτα λειτουργεί ως μονοτμηματική. Η πρόταση του στρατηγικού σχεδιασμού είναι η συγκρότηση μιας Σχολής –Εικαστικών Τεχνών- η οποία θα περιλαμβάνει το Τμήμα Μουσικών Σπουδών και το Τμήμα Καλών Τεχνών.

Το γεγονός αυτό από τον Δήμο Άρτας ερμηνεύτηκε ως μεταφορά του Τμήματος Μουσικών Σπουδών στα Γιάννινα και παρότι από την Πρυτανεία δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε σε έκτακτη συνεδρίαση.

Κι ήταν όντως αποκαλυπτική η συνεδρίαση καθώς τόσο ο Αντιπρύτανης Μηνάς Πασχόπουλος όσο και οι κοσμήτορες των Σχολών της Άρτας προσγείωσαν στην πραγματικότητα τους αυτοδιοικητικούς!

Στη συνεδρίαση έγινε σαφές ότι ο Δήμος Άρτας μέχρι και σήμερα ουδεμία επαφή και συνεργασία είχε με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών, το οποίο πέραν των άλλων ζητημάτων, δεν έχει σταθερές κτιριακές υποδομές.

Το δεύτερο που έγινε σαφές ότι καμία μονοτμηματική σχολή στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται στην ανώτατη εκπαίδευση δεν έχει καμία τύχη. Η συνύπαρξη του τμήματος Μουσικών Σπουδών με τις Καλές Τέχνες ήταν πρόταση της Συνέλευσης του τμήματος και αποτελεί προυπόθεση για την ενδυνάμωσή του.

Το τρίτο που ξεκαθάρισε από τους Πανεπιστημιακούς είναι ότι η αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να διεκδικεί κατά το δοκούν τμήματα, όπως έχει προκύψει ξαφνικά με την πρόταση για ίδρυση κτηνιατρικής. Κάτι τέτοιο δεν έχει καμία τύχη..

Η παρουσία των πανεπιστημιακών τμημάτων σε μία πόλη μπορεί να διασφαλιστεί με στήριξή τους και με την δημιουργία προοπτικής. Και η προοπτική μπορεί να δοθεί μέσα από μία Σχολή, πολυτμηματική..

Στη συνεδρίαση εκφράστηκαν έντονες ανησυχίες για την Γεωπονική καθώς έχει πολύ χαμηλή βάση εισαγωγής.

Τέτοιο θέμα δεν υφίσταται για το Τμήμα Μουσικών Σπουδών το οποίο έχει σταθερά πάνω από δέκα βάση εισαγωγής.

Οι πανεπιστημιακοί ήταν σαφείς και συγκεκριμένοι..

Αντίθετα φορείς της Άρτας βρήκαν μία ακόμη αφορμή να στραφούν εναντίον των Ιωαννίνων και θύμισαν ότι κάποτε πρωτεύουσα ήταν η Άρτα και όχι τα Γιάννινα.

Κατά τα λοιπά ο Δήμος Άρτας είναι έτοιμος να κηρύξει μία ακόμη επανάσταση για να προασπιστεί το Τμήμα Μουσικών Σπουδών..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ