Οι οδοντίατροι θα καθορίζουν πότε χρειάζεται rapid test

odontiatreio xatzikosta

Οι οδοντίατροι θα καθορίζουν και επίσημα ποιοι ασθενείς θα πρέπει να υπ0βάλλονται σε rapid test το πολύ 48 ώρες πριν από την επίσκεψη τους στο οδοντιατρείο.

Αυτό αναφέρεται στο ΦΕΚ με τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου στα δημόσια και ιδιωτικά οδοντιατρικά ιατρεία της χώρας.

Επιβεβαιώνονται έτσι τα σενάρια των τελευταίων ωρών, για ανατροπή του ισχύοντος καθεστώτος, αφού έως και σήμερα το rapid test ίσχυε τόσο για εμβολιασμένους όσο και ανεμβολίαστους ασθενείς.

Πλέον, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, με ισχύ από την προσεχή Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, “ασθενείς που προσέρχονται σε δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας για επεμβατική εξέταση ή για εξέταση που ενδέχεται να προκαλέσει αερόλυμα, υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο με τη χρήση ταχέως αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) εντός 48 ωρών πριν την εξέταση. Ο τρόπος εφαρμογής του παρόντος, εξειδικεύεται, αντιστοίχως, από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ