Οι μουσικοί κατεβαίνουν σε διαμαρτυρίες

mousikoi

Οι μουσικοί δεν πηγαίνουν στις εκδηλώσεις αλλά κατεβαίνουν στους δρόμους. Τα μέλη Συλλόγου Μουσικών Ιωαννίνων «Η Αλληλοβοήθεια» την Τρίτη 21 Ιουλίου στις επτά το απόγευμα πραγματοποιούν συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. 

Πρόκειται κατά βάση για τους παραδοσιακούς μουσικούς που βλέπουν πανηγύρια να μην γίνονται και κάθε άλλου είδους παρόμοια εκδήλωση να ματαιώνεται.

Οι ίδιοι είναι χωρίς μεροκάματο αλλά και χωρίς επίδομα.

 «Το τελευταίο ΦΕΚ της κυβέρνησης στις 13 Ιουλίου που απαγορεύει τα πανηγύρια και άλλες αντίστοιχες δημόσιες ανοιχτές εκδηλώσεις, παίρνει από τα χέρια του πεινασμένου τη μπουκιά που του έδωσαν. Η κυβέρνηση γνωρίζει καλά την κατάσταση των εργαζομένων του κλάδου μας. Αδιαφορεί για την  εξαθλίωση των εργαζόμενων που παράγουν τον Πολιτισμό στη χώρα μας. Η σημερινή κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες θέλουν να φορτώσουν την κρίση ξανά στις πλάτες μας. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα τα έκαναν κουρελόχαρτο για τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων και των επιχειρηματικών ομίλων, και καταδικάζουν εκατοντάδες χιλιάδες στην ανεργία και την εξαθλίωση» αναφέρουν.

Οι μουσικοί ζητούν πραγματοποίηση όλων των εκδηλώσεων και των πανηγυριών με τα αναγκαία μέτρα προστασίας, επιδότηση των ανέργων, εποχικό βοήθημα και αποζημίωση από το κράτος σε περίπτωση ακύρωσης προγραμματισμένων εκδηλώσεων με εντολή της κυβέρνησης.

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στηρίζει τις κινητοποιήσεις του Συλλόγου Μουσικών Ιωαννίνων «Η Αλληλοβοήθεια» για διεκδίκηση αμέσων μέτρων επιβίωσης. «Η κυβέρνηση αντί να καλύψει τις ελλείψεις στα νοσοκομεία, σε προσωπικό, υγειονομικό υλικό και ΜΕΘ, απαγορεύει τα πανηγύρια και τις εκδηλώσεις, καταδικάζοντας χιλιάδες εργαζόμενους του πολιτισμού στην ανεργία. Την ίδια ώρα  παζαρεύουν στην Ε.Ε. τη μοιρασιά δισεκατομμυρίων για την ανάκαμψη των μεγάλων επιχειρήσεων, που θα κληθεί πάλι να πληρώσει ο λαός με νέα μέτρα. Οργανώνουμε την αλληλεγγύη, τη συλλογική διεκδίκηση και την πάλη των εργαζομένων απέναντι στην πολιτική που μας καταδικάζει στη φτώχεια και την ανέχεια» αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ