Οι Μητροπόλεις της Ηπείρου τιμούν τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό

agios kosma konitsa

Τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό θα τιμήσουν οι Μητροπόλεις της Ηπείρου με επιστημονική ημερίδα που θα γίνει στα Γιάννινα αλλά και με τις θρησκευτικές εκδηλώσεις στην Κόνιτσα.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου που δεσπόζει στην ακριτική κωμόπολη το απόγευμα της Δευτέρας θα τελεστεί μέγας εσπερινός.

Το πρωί της Τρίτης θα γίνει θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Από την Μητρόπολη Κόνιτσας δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη αν θα γίνει ή όχι η καθιερωμένη λιτανεία λόγω των μέτρων για τον Covid.

Το απόγευμα ης ιδίας ημέρας οι Ιερές Μητροπόλεις της Ηπείρου (Ιωαννίνων, Παραμυθίας, Άρτης, Πρεβέζης και Δρυινουπόλεως) συνδιοργανώνουν Επιστημονική Ημερίδα στα Ιωάννινα με θέμα την Εθνική και Πνευματική Προσφορά του Αγίου Κοσμά και τους Αγώνες των Σουλιωτών για την Ελευθερία.

Το Συνέδριο θα αρχίσει στις 19:00 στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ιωαννίνων με ανάγνωση μηνύματος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Για τις δύο θεματικές ενότητες θα ομιλήσουν οι: Κωνσταντίνος Βλάχος, Ηλίας Μογλενίδης, Μιχαήλ Παντούλας, Λάζαρος Συνέσιος, Καθηγητής Μιχαήλ Τρίτος, Καθηγητής Δημήτριος Γιαννούλης, Πρωτοπρεσβύτερος Ελευθέριος Κωνσταντής. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με αναφορά στην Εθνική Παλιγγενεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ