Οι μικροί του Σταυρακίου… Το είπαν και το έκαναν!

mnim stauraki

mnim stauraki

«Οι μικροί εΘΕΛΩντές του Δημοτικού Σχολείου Σταυρακίου» συνεπείς στο ραντεβού τους με τους «Paguristas» συναντήθηκαν στο Μνημείο Ηρώων του Σταυρακίου κι αφού συζήτησαν για τις αξίες της προσφοράς, του εθελοντισμού και της συνεργασίας, σήκωσαν τα μανίκια τους και στρώθηκαν στη δουλειά.

Καθάρισαν τα χόρτα και τα σκουπίδια που υπήρχαν εκεί και στη συνέχεια άρχισαν να βάφουν τα κάγκελα γύρω από το μνημείο δίνοντας το παράδειγμα και σε εμάς τους μεγάλους να συνεχίσουμε την προσπάθεια για τον εξωραϊσμό και τον καλλωπισμό του μνημείου το οποίο ήδη έχει αλλάξει ριζικά όψη.

mnim stauraki2

Τα παιδιά χάρηκαν πολύ τη συζήτηση με τους εθελοντές Paguristas αλλά περισσότερο χάρηκαν με τη δράση ευπρεπισμού του μνημείου που συμμετείχαν και βλέποντας το αποτέλεσμα συνειδητοποίησαν πως με τη συνεργασία και την ομαδική δουλειά γίνονται μικρά ή μεγαλύτερα θαύματα.

Άλλωστε, όπως είπε και ο Ένγκελς : «Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας!» [FriedrichEngels] και οι μικροί εΘΕΛΩντές δεν στέκονται μόνο στα λόγια αλλά περνούν σε πράξεις κι αυτό που λένε συνεχώς είναι πως: «θα πρέπει να Νοιάζομαι για τον τόπο μου και να Δρω για να τον κάνω καλύτερο!»

Οι εθελοντές ευχαριστούν την ομάδα των Paguristas που ήταν σήμερα μαζί μας (τον Παύλο, τον Γιάννη, τον Άγγελο και τη Δέσποινα) για τη μοναδική εμπειρία που πρόσφεραν σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς.
Επίσης ευχαριστούν τη σχολική σύμβουλο, Εύη Σακελλαροπούλου, που τίμησε με την παρουσία της τη δράση η οποία έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω».
Τέλος ευχαριστούν για ακόμα μια φορά τον δήμαρχο της πόλης κ. Θωμά Μπέγκα και τους αρμόδιους αντιδημάρχους για τη βοήθεια που προσφέρουν.

Ήταν μία από τις πολύ ωραίες πρωτοβουλίες και αξίζουν τα εύσημα στον Διευθυντή του σχολείου Βασίλειο Ράπτη και τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς του προγράμματος: Ελένη Αγγέλη, Χριστόφορος Πουλίζος , Παρασκευή Λώλη, Ευδοξία Αδάμου

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ