Οι μαθητές καθήλωσαν με Βαμβακάρη!

Καθήλωσε το κοινό το Μουσικό Σχολείο Άρτας, με το αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη, το οποίο παρουσίασε στην πλατεία της “Αγίας Θεοδώρας”.

Το σύνολο Λαϊκής και Ρεμπέτικης Μουσικής, αποτελούμενο κυρίως από μαθητές του Γυμνασίου, ερμήνευσε με δεξιοτεχνία και κέφι εννέα τραγούδια του Μάρκου, που αγαπήθηκαν πολύ από την ημέρα της δημιουργίας τους, δεν ξεθώριασαν με το πέρασμα του χρόνου, μεγάλωσαν και, απ’ ότι όλα δείχνουν, θα μεγαλώσουν ακόμα πολλές γενιές μαζί τους.

«Τα ματόκλαδά σου λάμπουν», «Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά», «Μικρός αρραβωνιάστηκα», «Μπουζούκι μου διπλόχορδο», «Αντιλαλούν οι φυλακές», «Μαύρα μάτια μαύρα φρύδια», «Χρόνια στον Περαία», «Τα δυο σου χέρια πήρανε», «Φραγκοσυριανή», όλα τραγούδια με αυτοβιογραφικό χαρακτήρα, μας μετέφεραν τις εικόνες και τα συναισθήματα που ο ίδιος είδε και βίωσε και αποκάλυψαν πτυχές του χαρακτήρα του και της ζωής του.

Παράλληλα, οι μαθητές ξετύλιξαν το νήμα της ζωής του από τα πρώτα χρόνια στη Σύρο, τις μεγάλες επιτυχίες και τις προσωπικές περιπέτειες στην Αθήνα ως το τέλος της ζωής του το 1972, διαβάζοντας αποσπάσματα από την αυτοβιογραφία του.

Την ευθύνη για την ενορχήστρωση και τη διεύθυνση του μουσικού συνόλου είχε ο εκπαιδευτικός του σχολείου μας Μπάμπης Σκαμνέλος, ενώ στη διδασκαλία του συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί Δημήτρης Βλάχος, Δήμητρα Κοσμά, Παναγιώτα Ρουμελιώτη και Αυγέρης Τσιρώνης. Στην επιλογή και επιμέλεια των κειμένων συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί Μπάμπης Σκαμνέλος και Άννα Πρέντζα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ