Οι ΚΟΜΥ… αποχωρούν.. Αθωράκιστα τα νοσοκομεία, ταλαιπωρία για τους πολίτες

komi test elegxos

Σοβαρά προβλήματα αναμένεται να δημιουργήσει στην καθημερινότητα των δύο νοσοκομείων της πόλης η απόφαση να απομακρυνθούν οι Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ, οι οποίες έκαναν δειγματοληπτικούς ελέγχους σε καθημερινή βάση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η οδηγία δόθηκε από την Αθήνα, άγνωστο για ποιους λόγους και χωρίς να έχει εξευρεθεί καμία εναλλακτική λύση για την ασφάλεια και την θωράκιση των νοσοκομείων.

Σημειώνεται ότι οι ΚΟΜΥ που βρισκόταν μέχρι τώρα στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα αλλά και το Πανεπιστημιακό έκαναν όλους τους δειγματοληπτικούς ελέγχους για τους συνοδούς ασθενών και για όσους ήθελαν να εισέλθουν στους χώρους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Έτσι είχε μειωθεί στο ελάχιστο η πιθανότητα να βρεθεί κάποιος θετικός ανάμεσα στους ασθενείς, στις κλινικές και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Από τις 22 του μήνα αυτό παύει να ισχύει και όπως αναφέρουν πληροφορίες οι ΚΟΜΥ θα κάνουν ελέγχους τόσο στην πόλη των Ιωαννίνων όσο και σε χωριά!!

Το Νοσοκομείο Χατζηκώστα, με ανακοίνωσή του, σημειώνει ότι όσοι πολίτες θέλουν να προσέλθουν στο νοσηλευτικό ίδρυμα θα πρέπει 48 ώρες πριν την καθορισμένη επίσκεψη να έχουν διενεργήσει τεστ σε μία από τις ΚΟΜΥ που βρίσκονται στην Περιφέρεια Ηπείρου ή το Αρχοντικό Πυρσινέλλα.

Η διενέργεια των rapid test,  αφορά όλους τους πολίτες που προτίθενται να επισκεφθούν το Νοσηλευτικό Ίδρυμα (συνοδοί, εισαγωγές, προγραμματισμένα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, Απογευματινά Ιατρεία κ.λ.π.).

Προφανώς το νέο μέτρο που μπαίνει σε ισχύ σημαίνει μεγαλύτερη ταλαιπωρία για τους πολίτες αλλά και δυσκολίες στα δύο νοσοκομεία που εντελώς ξαφνικά βρίσκονται μετέωρα και μένουν αθωράκιστα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ