Οι κοκορομαχίες και το καλό παράδειγμα των σκουπιδιών

diadima

Στην Ήπειρο εδώ και χρόνια κάθε συζήτηση για τα απορρίμματα καταλήγει σε καβγάδες ή απλά σε κοκορομαχίες.. Τα παθήματα του παρελθόντος δεν έγιναν μαθήματα.

Το τελευταίο διάστημα αρκετοί δήμαρχοι και μέλη του ΦΟΔΣΑ επαναλαμβάνουν μονότονα ότι τα απορρίμματα ευθύνη του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης. Το επαναλαμβάνουν τόσο πολύ που δείχνει ανασφάλεια.

Τα απορρίμματα λοιπόν είναι αποκλειστική ευθύνη του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης. Κι αν επιτέλους θέλουν οι Δήμοι και ο ΦΟΔΣΑ να ασχοληθούν σοβαρά με το σπορ δεν έχουν παρά να σταματήσουν τις κοκορομαχίες και να διδαχθούν από αυτό που συμβαίνει δίπλα μας.

Στη Δυτική Μακεδονία που αποτελεί το υπόδειγμα για την χώρα.

Ας δουν λοιπόν πως ιδρύθηκε η ΔΙΑΔΥΜΑ, πως στελεχώθηκε, πως γιγαντώθηκε, πως έδωσε λύσεις σε αυτά που ακόμη συζητούμε στην Ήπειρο.

Για την ιστορία..

Στην διπλανή μας Δυτική Μακεδονία δεν συζητούν για τους ΣΜΑ.

Έχουν θέσει σε λειτουργία δέκα Τοπικές Μονάδες Διαχείρισης Απορριμμάτων που περιλαμβάνουν τους ΣΜΑ, την υποδομή μεταφόρτωσης ανακυκλώσιμων υλικών, το κέντρο επαναχρησιμοποίησης υλικών και τον εξοπλισμό αποθήκευσης υλικών.

Μαζί με το εργοστάσιο έχει κατασκευαστεί κι ένας ΧΥΤΥ και έτσι έχουν σταματήσει να κάνουν βόλτες τα σκουπίδια από νομό σε νομό…

Το καλό παράδειγμα είναι εδώ..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ