Οι Κερκυραίοι κοιτάζουν και πάλι προς Ήπειρο!

kerkira skoupidia

Προς την Ήπειρο κοιτάζουν και πάλι οι Κερκυραίοι και οι φορείς της περιοχής προκειμένου να δώσουν λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων τους καθώς η μεταφορά στην Κοζάνη έχει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα και κυρίως κοστίζει πολύ ακριβά.

Οι Κερκυραίοι και κατά το παρελθόν είχαν ξεκινήσει συζητήσεις για μεταφορά των απορριμμάτων τους στην περιοχή χωρίς όμως τότε να τελεσφορήσουν.

Πληροφορίες θέλουν την δήμαρχο της Κέρκυρας να έχει πραγματοποιήσει επίσκεψη στα Γιάννινα τις προηγούμενες μέρες αλλά και συναντήσεις με φορείς όπου συζήτησε το συγκεκριμένο θέμα.

Στο σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ενημέρωση» σημειώνεται σχετικά:

«Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων δεν έχει κρύψει (το έχει αναφέρει και σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου, πρόσφατα) ότι έχει πάντα στην άκρη του μυαλού της τη λύση του εργοστασίου των Ιωαννίνων.

Οι λόγοι είναι προφανείς, καθώς θα μείωνε σημαντικά το κόστος της μεταφοράς των κερκυραϊκών απορριμμάτων, με το δεδομένο της εγγύτητας της Κέρκυρας με την πρωτεύουσα της Ηπείρου σε σχέση με την πόλη της Δυτικής Μακεδονίας.

Η Μερόπη Υδραίου έκανε την έρευνά της, είχε τις επαφές της -σε υψηλό επίπεδο- και έφυγε από τα Γιάννενα, μάλλον, με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ