Οι καταργήσεις τμημάτων στην έκτακτη Σύνοδο των Πρυτάνεων

foitites eksetastki

Οι καταργήσεις τμημάτων και η υποβολή προτάσεων αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο της έκτακτης Συνόδου των Πρυτάνεων που έγινε την Τετάρτη μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στη Σύνοδο προσεκλήθησαν και συμμετείχαν, σε μέρος της συζήτησης, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο Υφυπουργός Παιδείας (αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης) Άγγελος Συρίγος, ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης Αποστόλης Δημητρόπουλος, καθώς και ο Πρόεδρος της ΕΘΑΑΕ Περικλής Μήτκας.

Η Σύνοδος των Πρυτάνεων έλαβε ενημέρωση για την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας όσον αφορά την Αναδιάρθρωση του Ακαδημαϊκού Χάρτη, με τους Πρυτάνεις να εκφράζουν την επιφύλαξή τους και πως θα οδηγηθούν σε προτάσεις μετά από συνεδριάσεις των Συγκλήτων.

Αναφορικά με τη μοριοδότηση της ΕΘΑΑΕ για τη χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων, επισημαίνεται ότι αυτή δεν αποτελεί αξιολογική κατάταξη και λανθασμένα προβλήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης ως τέτοια.

Η σύνδεση της χρηματοδότησης και επίδοσης απαιτεί περαιτέρω διαβούλευση των Πανεπιστημίων με την ΕΘΑΑΕ, με σκοπό τη βελτιστοποίηση των κριτηρίων και των δεικτών.

Από τη συζήτηση μεταξύ Πρυτάνεων και της  υπουργού Παιδείας προέκυψε ότι  η προθεσμία 31 Μαρτίου για να καταθέσουν τα Πανεπιστήμια τις εισηγήσεις τους για καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων είναι ενδεικτική και όχι ασφυκτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ