Οι κανόνες επιστροφής στην καθημερινότητα

Τις φάσεις του σχεδίου επιστροφής στην κανονικότητα παρουσίασε ο Υφυπουργός Άκης Σκέρτσος καθιστώντας σαφές ότι η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Το πρώτο μέρος του σχεδίου αφορούσε στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Το δεύτερο είναι αυτό που ξεκινά και θα βρίσκεται υπό διαρκή αίρεση.

Θα καλύψει τους μήνες Μάιο και Ιούνιο και θα χαρακτηρίζεται από συντονισμένη επιστροφή σε μια «νέα καθημερινότητα« με συνεχή επαγρύπνηση.

Τρίτη φάση: Ιούλιος και μετέπειτα (μέχρι να βρεθεί η θεραπεία ή το εμβόλιο)

Διατήρηση της «νέας καθημερινότητας» με συνεχή επαγρύπνηση.

Ακόμα:

υποχρεωτική χρήση μάσκας ή προστατευτικού καλύμματος στο πρόσωπο σε μμμ, ταξί, νοσοκομεία, διαγνωστικά κέντρα και αυστηρή σύσταση για κλειστούς χώρους

Ισχυρή σύσταση για χρήση των ΙΧ αυτοκινήτων αντί των ΜΜΜ και προσωρινή αναστολή του δακτυλίου στην Αθήνα

Διαφοροποίηση προσέλευσης και αποχώρησης των εργαζομένων στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός στα ΜΜΜ και έναρξη λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων στις 10πμ

Ισχυρή σύσταση για τηλεργασία όπου αυτό ειναι εφικτό τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα τουλάχιστον κατά 70%

Διατήρηση της διευκόλυνσης των εργαζόμενων γονιών με μικρά παιδιά που παραμένουν εκτός σχολείου μέσω είτε της αναστολής εργασίας ή άδειας ειδικού σκοπού.

Τέλος σε ο,τι αφορά τα άτομα της 3ης ηλικίας δίνουμε ως ισχυρή σύσταση να συνεχίσουν χωρίς διαφοροποιήσεις τους κανόνες του «μένουμε σπίτι», ειδικά κατά το μήνα Μάιο. Με στόχο όταν απελευθερωθούν οι μετακινήσεις σε όλη την επικράτεια όσοι και όσες διαμένουν σε μικτά νοικοκυριά με νεότερους και έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν σε εξοχικές κατοικίες και χωριά να το πράξουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ