Οι Ιταλοί ενδιαφέρονται για την εξαγορά της Εγνατίας!

egnatia negefira

egnatia negefira

Την ιδιωτικοποίηση την λέμε αξιοποίηση, αλλά η ουσία δεν αλλάζει.. Και είναι γνωστό ότι ο χρυσοπληρωμένος από τους Έλληνες –και διπλά από τους Ηπειρώτες- οδικός άξονας της Εγνατίας οδεύει προς… αξιοποίηση!

Την ικανοποίησή του από την συνεργασία των μεγάλων Ιταλικών εταιρειών – όπως είναι η Enel (στην ηλεκτρική ενέργεια), η Eni (εταιρία υδρογονανθράκων), η Ferrovie (Iταλικοί Σιδηρόδρομοι) – με την Ελλάδα εξέφρασε ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας, ύστερα από την ολοκλήρωση των συναντήσεών του με τον υφυπουργό Εξωτερικών Bιντσέντσο Αμέντολα και οικονομικούς φορείς της Ιταλίας.

Παράλληλα συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της Αnas (Ιταλική Εταιρία Δρόμων) οι οποίοι εξέφρασαν ενδιαφέρον για την Εγνατία Οδό.

«Οι συζητήσεις μαζί τους θεωρώ ότι ήταν πολύ γόνιμες. Eίχα ιδιαίτερα χρήσιμες επαφές με τα επιμελητήρια στις περιφέρειες του Βένετο, της Τοσκάνης και στο Μιλάνο και με επαγγελματικές ενώσεις. Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια συνεργασίας ελληνικών επιχειρήσεων με ιταλικές επιχειρήσεις σε μια σειρά από σημαντικούς τομείς».

Ο κ. Πιτσιόρλας χαρακτήρισε την συζήτηση που είχε με τον Ιταλό υφυπουργό Εξωτερικών, Βιντσέντσο Αμέντολα, «ιδιαίτερα εγκάρδια και εποικοδομητική».

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ