Οι ιδιοκτήτες του Μάτσικα αντιδρούν στην απαλλοτρίωση

lake10

Την κάθετη διαφωνία τους με την αναγκαστική απαλλοτρίωση στην περιοχή του Μάτσικα ώστε να κατασκευαστεί το έργο του ποδηλατοδρόμου εκφράζει με επιστολή του ο Σύλλογος Ιδιοκτητών.

Στην αναγκαστική απαλλοτρίωση προτίθεται να προχωρήσει ο δήμος Ιωαννιτών ώστε να κατασκευαστεί ο πεζόδρομος- ποδηλατόδρομος.

Αντιπροσωπεία του Συλλόγου, όπως αναφέρει στην επιστολή της, είχε συνάντηση με αρμόδιο αντιδήμαρχο και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου στους οποίους μετέφεραν τις αντιρρήσεις τους.

«Η απόφαση αυτή, όπως κατ’ επανάληψη έχει δημοσιοποιηθεί από τη Δημοτική Αρχή, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και δηλώνουμε πως είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε οποιαδήποτε μάχη και αν χρειαστεί, προκειμένου η ανεύθυνη αυτή πολιτική σας απόφαση να μην γίνει πράξη, γιατί … εκ του νόμου δεν μπορεί να γίνει πράξη» σημειώνουν.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται εκτενώς και σε υποσχέσεις που τους έχουν μεταφερθεί ακόμη και για λογαριασμό του Πρωθυπουργού.

«Επίσης, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε πως η απόφαση αυτή έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις προθέσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως αυτές εκφράστηκαν πρόσφατα και μέσω της βουλευτού Ιωαννίνων, Μαρίας Κεφάλα, αλλά και με τις απόψεις του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Γιώργου Αμυρά και όσα έχει ο ίδιος δεσμευθεί απέναντι στους κατοίκους της παραλίμνιας περιοχής. Ακόμα, έρχεται σε αντίθεση και με τις απόψεις των  Γενικών Γραμματέων τόσο του Χωρικού Σχεδιασμού του ΥΠ.ΕΝ. όσο και της Δημόσιας Περιουσίας» τονίζουν.

Οι κάτοικοι ζητούν από τον Δήμο να μην προχωρήσει στην αποστολή των εγγράφων για την αναγκαστική απαλλοτρίωση, ζητούν δημόσια τοποθέτηση από τον Περιφερειάρχη και δηλώνουν ότι δεν θα ανεχθούν άλλο εμπαιγμό.

«Κύριοι, ένα σημαντικό έργο, με αναπτυξιακό χαρακτήρα που εξήγγειλε, από τα Γιάννενα, ο Πρωθυπουργός της χώρας, εξαιτίας της ανικανότητάς σας, της μη συνεργασίας σας και της άρνησης κάθε προσπάθειας για κοινωνική συναίνεση, κινδυνεύει με οριστική απένταξη.

Για τελευταία φορά, δηλώνουμε δημόσια πως υπάρχουν λύσεις που ικανοποιούν κάθε πλευρά και κυρίως λύσεις που δίνουν τη δυνατότητα υλοποίησης του μεγάλου έργου για τα Ιωάννινα, που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης, έργο που παρόμοιά του έχουν γίνει σε δεκάδες πόλεις της Ευρώπης, δίνοντας αναπτυξιακή ώθηση, χωρίς καμία επίπτωση στο περιβάλλον» τονίζουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ