Οι Ενώσεις Αστυνομικών για τους τραυματισμούς

lesvos

Την έντονη αγανάκτησή τους για τους τραυματισμούς τεσσάρων αστυνομικών της ΟΠΚΕ Ηπείρου που επιχειρεί στην Λέσβο εκφράζουν οι Ενώσεις Ιωαννίνων και Πρέβεζας.

Οι τέσσερις αστυνομικοί, τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά, το Σάββατο κατά την διάρκεια επεισοδίων που έγιναν με πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι δύο αστυνομικοί είναι από τα Γιάννινα και οι άλλοι δύο από την Πρέβεζα και αποτελούν μέρος της μεικτής ομάδας ΟΠΚΕ που έχει μετακινηθεί από την Ήπειρο.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων εκφράζει την αγανάκτησή της σημειώνοντας ότι η πολιτεία αφήνει αθωράκιστους τους αστυνομικούς και σημειώνει ότι σε συνεργασία με την ΠΟΑΣΥ θα κάνει ότι είναι δυνατό για να αναζητηθούν οι ευθύνες.

Ευθείες βολές για την ορθότητα των εντολών που δόθηκαν στην δύναμη της ΟΠΚΕ αφήνει με ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας.

«Εκφράζουμε επιφυλάξεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκαν οι τραυματισμοί αλλά και για την ορθότητα των εντολών κάτω από τις οποίες ενήργησαν οι Αστυνομικοί.

Επίσης εκφράζουμε την  αγανάκτησή μας  αφού για ακόμη μία φορά, με τις τελευταίες εξελίξεις στην Μόρια, ο Αστυνομικός αντιμετωπίζεται ως αναλώσιμος και καλείται να ανταπεξέλθει σε απάνθρωπα ωράρια κατά παράβαση κάθε ισχύουσας νομοθεσίας και διαταγής», αναφέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ