Οι Ένοπλες Δυνάμεις στη μάχη με τις φωτιές.. Περιπολίες σε όλη τη χώρα

<img src="https://www.epiruspost.gr/wp-content/uploads/elementor/thumbs/stratos-foties-pb5vuaee5ts62bbzycphao6kyhq1jcksxhpz1gmw8o.jpg" title="ÐÕÑÊÁÃÉÁ ÓÔÁ ØÁ×ÍÁ ÔÇÓ ÅÕÂÏÉÁÓ

ÅÉÊÏÍÅÓ ÁÐÏ ÔÏ ÊÏÍÔÏÄÅÓÐÏÔÉ" alt="ÐÕÑÊÁÃÉÁ ÓÔÁ ØÁ×ÍÁ ÔÇÓ ÅÕÂÏÉÁÓ ÅÉÊÏÍÅÓ ÁÐÏ ÔÏ ÊÏÍÔÏÄÅÓÐÏÔÉ" />

Η περαιτέρω ενεργή συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην πρόληψη και διαχείριση των πυρκαγιών αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο στρατός θα συνδράμει στην επιτήρηση των περιοχών υψηλού κινδύνου σε όλη την επικράτεια από αέρος με όλα τα διαθέσιμα μέσα και από ξηράς με εκτεταμένες περιπολίες.

Όπως τόνισε σε έκτακτη ενημέρωση ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος, «οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πάντα παρούσες στα δύσκολα όπως και τώρα».

Περιπολίες από αεροσκάφη και drones

Στη συνέχεια, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, παρουσίασε το επιχειρησιακό σχέδιο των Ενόπλων Δυνάμεων, στο οποίο περιλαμβάνονται περιπολίες από ξηράς και από αέρος με επανδρωμένα και μη μέσα.

Όπως είπε ο Α’ ΓΕΕΘΑ: «Ηδη προληπτικά έχουμε αναπτύξει τον μηχανισμό επιτήρησης και επέμβασης που προβλέπεται από το σχέδιο Ξενοκράτης».

Τις τρεις τελευταίες ημέρες έχουν διατεθεί 500 άτομα στην Πολιτική Προστασία, 63 οχήματα πάσης φύσεως και 39 αεροσκάφη και ελικόπτερα για πυρόσβεση και επιτήρηση.

Είμαστε επίσης σε ετοιμότητα για παροχή βοήθειας στους πυροπλήκτους.

Από εδώ και στο εξής, θα γίνεται επιτήρηση με drone και επανδρωμένα αεροσκάφη, ενώ  διπλασιάζονται για όλο τον Αύγουστο οι περίπολοι πυρασφάλειας σε πληγείσες περιοχές και περιοχές υψηλού κινδύνου.

Συστήνεται ακόμη τμήμα επιφυλακής 50 ατόμων, για να προστρέξει όπου χρειαστεί.

Τέλος, διατίθενται μηχανήματα όπου και όταν χρειαστεί  και πλωτά μέσα στο λιμενικό για εκκενώσεις, όταν χρειαστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ