Οι εμβολιασμοί στην Ήπειρο.. Αναλυτικά η εικόνα στους τέσσερις νομούς

emvoliastikos xartis epirus

Μόνο ο Νομός Θεσπρωτίας από τους τέσσερις της Ηπείρου έχει σπάσει το φράγμα του 50% σε ολοκληρωμένους εμβολιασμούς κι αυτό σύμφωνα με τα στοιχεία που αφορούν στον μόνιμο πληθυσμό που διαμένει στην περιοχή. Οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί για τους μόνιμους κατοίκους του Νομού Θεσπρωτίας ανέρχονται στο 50,3% ενώ οι εμβολιασμοί πρώτης δόσης φτάνουν στο 57,7%.

Στο Νομό Θεσπρωτίας οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί ανέρχονται σε 24.572 και οι εμβολιασμοί πρώτης δόσης σε 28.094.

Στον αντίποδα βρίσκεται η Άρτα η οποία καταγράφει τα χαμηλότερα ποσοστά χωρίς όμως πολύ μεγάλες αποκλίσεις από τους Νομούς Πρέβεζας και Ιωαννίνων.

Στο Νομό Άρτας οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί για τον μόνιμο πληθυσμό φτάνουν στο 37,2% και οι εμβολιασμοί πρώτης δόσης στο 46,5%.

Σε απόλυτους αριθμούς οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί ανέρχονται σε 24.830 και οι εμβολιασμοί πρώτης δόσης σε 29.838.

Στο Νομό Ιωαννίνων οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί ανέρχονται στο 41,5% ενώ η εμβολιαστική κάλυψη με την πρώτη δόση για τον μόνιμο πληθυσμό ανέρχεται στο 46,2%.

Στο Νομό Ιωαννίνων σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί ανέρχονται σε 71.857 ενώ οι εμβολιασμοί πρώτης δόσης είναι ελαφρώς περισσότεροι καθώς φτάνουν στις 85.896. Τις τελευταίες ημέρες οι εμβολιασμοί δεύτερης δόσης είναι σχεδόν διπλάσιοι από αυτούς της πρώτης δόσης.

Στο Νομό Πρέβεζας οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί στον μόνιμο πληθυσμό φτάνουν στο 44,9% ενώ οι εμβολιασμοί πρώτης δόσης ανέρχονται στο 55,5%.

Βάση και των τελευταίων στοιχείων οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί στο Νομό Πρέβεζας φτάνουν στις 24.675 και οι εμβολιασμοί πρώτης δόσης στις 29.265.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ