Οι εμβολιασμοί, η «τρύπα» στο σύστημα και τα αναπάντητα ερωτήματα

emvoliastiko ppni

Πλήθος αναπάντητων ερωτημάτων αφήνει μέχρι τώρα η υπόθεση με τους εμβολιασμούς από το παράθυρο που έγιναν το προηγούμενο διάστημα σε εμβολιαστικά κέντρα των Ιωαννίνων.

Και τα ερωτήματα γίνονται περισσότερα μετά τις δημόσιες τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών σε τηλεοπτικές εκπομπές και… αθηναϊκά παράθυρα όπως και διευθυντικού στελέχους της επιχείρησης, εργαζόμενοι της οποίας κατάφεραν να εμβολιαστούν τις προηγούμενες ημέρες.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους έσπευσε να… αθωώσει τους πάντες υποστηρίζοντας ότι τίποτα δεν έγινε μεθοδευμένα παρά μόνο πρόκειται για λάθος του συστήματος.

Βέβαια μερικές ώρες νωρίτερα ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης δήλωνε ότι το σύστημα είναι άρτιο, δεν κάνει λάθη και απέκλειε το ενδεχόμενο των εμβολιασμών για τους οποίους έχουν βουίξει τα Γιάννινα και τα περίχωρα.

Τα πράγματα έκανε ακόμη χειρότερα η τοποθέτηση διευθυντικού στελέχους της επιχείρησης σε αθηναϊκό τηλεοπτικό σταθμό επίσης ο οποίος κράτησε….μυστικό το όνομά του και οι ισχυρισμοί του ότι οι εργαζόμενοι ήταν αυτοί που ανακάλυψαν ότι έχουν την δυνατότητα να εμβολιαστούν!

Μερικά από τα συμπεράσματα που προκύπτουν είναι τα ακόλουθα..

  • Οι εργαζόμενοι μιας επιχείρησης το πρώτο πράγμα που κάνουν σε καθημερινή βάση είναι να τσεκάρουν την εμβολιαστική πλατφόρμα ώστε να διαπιστώσουν –αν και δεν ανήκουν στις ομάδες, ηλιακές ή ευπαθείς, μήπως έχουν την δυνατότητα να εμβολιαστούν..
  • Ένα ωραίο πρωινό κάποιος από αυτούς διαπιστώνει ότι παρά το νεαρό της ηλικίας του μπορεί να κλείσει ραντεβού. Το κλείνει και αμέσως το λέει σε όλους τους συναδέλφους του…
  • Στην εμβολιαστική πλατφόρμα άνοιξε μία τρύπα –κατά λάθος- αφού μπερδεύτηκαν ΑΦΜ και ΑΜΚΑ αλλά αυτή αφορούσε μόνο τους εργαζόμενους συγκεκριμένης επιχείρησης.
  • Και τα αλάνθαστα συστήματα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης τελικά κάνουν τα λαθάκια τους….

Βέβαια οι εργαζόμενοι ή πολλοί από αυτούς έχουν στα κινητά τους τηλέφωνα το μήνυμα που έλαβαν από την εταιρεία για την δυνατότητα εμβολιασμού. Μικρή λεπτομέρεια όμως…

Τι έχουν καταφέρει υπεύθυνοι κι ανεύθυνοι που κάνουν παρέλαση στους αθηναϊκούς τηλεοπτικούς σταθμούς;

-Να ευθυμήσουν ή και να γελάνε όλα τα Γιάννινα… Στο εξής κάθε πρωί άπαντες θα τσεκάρουν την εμβολιαστική πλατφόρμα μήπως από κάποιο τεχνικό λάθος δηλώθηκε το ΑΦΜ ή το ΑΜΚΑ τους…

-Να βγάλουν συμπεράσματα δημόσια πριν την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας,

-Το σημαντικότερο όμως είναι ότι κατάφεραν τα στελέχη της κυβέρνησης να θέσουν σε άμεση αμφισβήτηση την αξιοπιστία και το αδιάβλητο της εμβολιαστικής διαδικασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ