Οι έμποροι των Ιωαννίνων αντιδρούν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο

agora maggelou

Με την  ολοκλήρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων οι έμποροι των Ιωαννίνων συγκεντρώνονται μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου.

Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, στις δύο το μεσημέρι, ο Εμπορικός Σύλλογος προχωρά σε κινητοποίηση που αποτελεί την πρώτη ένδειξη διαμαρτυρίας στις νέες φορολογικές ρυθμίσεις.

«Καλούμε τα σωματεία των επαγγελματιών όλων των κλάδων, τους επιστημονικούς συλλόγους του νομού, το σωματείο συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νομού Ιωαννίνων, να συντονιστούμε και να αντιπαλέψουμε συλλογικά το νέο νομοσχέδιο, που εκτινάσσει τη φορολογία των επαγγελματιών, αφήνοντας προκλητικά στο απυρόβλητο τα αμύθητα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων» τονίζει στην ανακοίνωση.

Μέσω της επιβολής τεκμαρτού εισοδήματος στις 10.920 ευρώ (βασικός μισθός), εκτινάσσεται η ελάχιστη φορολογία στα 1.590 ευρώ τον χρόνο (1.102 φόρος εισοδήματος, 487 τέλος επιτηδεύματος). Η φορολογία αυτή θα προσαυξάνεται με διάφορους αλγόριθμους. Π.χ. για επαγγελματία με τρεις τριετίες επαγγελματικής δραστηριότητας, το τεκμαρτό διαμορφώνεται στις 14.196, δηλαδή μίνιμουμ φορολογία 2.300 ευρώ περίπου! «Πρόκειται για ένα απροκάλυπτο χαράτσωμα, που θα οδηγήσει χιλιάδες μικρούς επαγγελματίες σε νέες περιπέτειες, χρέη και “λουκέτα”», αναφέρει και ζητά να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο για το φορολογικό, επαναφορά του ατομικού αφορολόγητου ορίου για τους μη μισθωτούς στα 12.000 ευρώ (όπως ήταν πριν την κρίση), προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος, άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, κατάργηση της προκαταβολής φόρου για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ακατάσχετος επιχειρηματικός λογαριασμός και μείωση της προμήθειας των τραπεζών στις συναλλαγές» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ