Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Με σειρά εκδηλώσεων θα τιμηθεί και στα Γιάννινα η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου. Η ημέρα, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει η Περιφέρεια Ηπείρου θα ξεκινήσει με κωδωνοκρουσίες εκκλησιών, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου και η Στρατιωτική Μουσική θα παιανίσουν εμβατήρια στους δρόμους.

Στις 10.30 π.μ. θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου και θα ακολουθήσει ομιλία από τον Διευθυντή του 21ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων Δημήτριο Ντούτση, Δρ. Σχολής Επιστημών Υγείας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Στις 11.15 π.μ. θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Μπιζανομάχων, στις 11.30 π.μ. θα ακολουθήσει δεξίωση στο Διοικητήριο της Περιφέρειας. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την παρέλαση που θα ξεκινήσει στις δώδεκα το μεσημέρι.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν ανήμερα της Εθνικής Επετείου στο κέντρο των Ιωαννίνων λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων. Aπό τις 7 π.μ. και μέχρι το πέρας των εκδηλώσεων θα τεθεί σε ισχύ προσωρινή απαγόρευση της στάθμευσης οχημάτων στη Λεωφόρο Δωδώνης, από το ύψος της Στρατολογίας και μέχρι την Αβέρωφ και στις οδούς Αβέρωφ και Μητροπόλεως, καθώς και στις Πλατείες Πύρου και Ανδρέα Παπανδρέου. Από τις 9.30 π.μ. και μέχρι να ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις θα ισχύσει απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων ολοκληρωτικά ή τμηματικά στις οδούς Δωδώνης, Αβέρωφ, 28ης Οκτωβρίου, Βλαχλείδη, Σπύρου Σπύρου, Μπιζανίου, Κάνιγγος και Κρυστάλλη, καθώς και στις δύο κεντρικές πλατείες της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ