Οι αποθήκες χάθηκαν, το αίτημα παραμένει…

kato neoxoropoulo apotikes

Την απογοήτευση της παράταξής του μετέφερε ο Γιώργος Ζάψας για την ατυχή κατάληξη που είχε η συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στον διαγωνισμό για την εξαγορά των παλιών αποθηκών της ΑΤΕ στο Κάτω Νεοχωρόπουλο.

Σκοπός όπως είχε συμφωνηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο ήταν να δημιουργηθεί στον συγκεκριμένο χώρο ένας αθλητικός πυρήνας, ένα αθλητικό κέντρο πολλαπλών χρήσεων.

«Το αίτημα της Παράταξης μας και η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ήταν για καλό σκοπό  και μένει να πραγματοποιηθεί, μιας και η υλοποίηση του έργου εξυπηρετεί πραγματικές κοινωνικές ανάγκες και θα καλύψει υπαρκτές ελλείψεις στον τομέα της άθλησης των νέων της πόλης. Κανείς δεν μας εμποδίζει να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Η Περιφέρεια να επισπεύσει την ολοκλήρωση και ωρίμανση της πρότασης «Π.Κολόκα», που εισέφερε ο Πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ και να εντάξει το έργο σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Το Δημόσιο και ο Δήμος έχουν μακράν το πλουσιότερο Ε9. Δεν θα μπούμε σε ανταγωνισμό με τους επιχειρηματίες της πόλης. Η Περιφέρεια δεν κάνει μπίζνες και REAL ESTETE.

Η αυξημένη πλειοψηφία που σχηματίστηκε με την συμβολή των Περιφερειακών Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για το συγκεκριμένο εγχείρημα, εκτιμήθηκε από τους ενδιαφερόμενους που αποχώρησαν από την διαγωνιστική διαδικασία πλην όμως τελικώς δεν ευοδώθηκε. Σε ελεύθερη οικονομία ζούμε και δεν είναι η πρώτη φορά που οι κανόνες της αγοράς υπερισχύουν. Γι αυτό και πρέπει η περιφερειακή Αρχή να έχει στρατηγική στις επιλογές της για τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την υγεία, την αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία, τις υποδομές και γενικά την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας.

Αυτή η εμπειρία δεν πρέπει να απογοητέψει όσους-ες ασχολούνται με τα κοινά και την πολιτική. Το αντίθετο, αποτελούν σημεία των καιρών που χαλυβδώνουν την θέληση μας να συνεχίζουμε να μετέχουμε με περισσότερη διάθεση στα κοινά και ειδικά στους θεσμούς της αυτοδιοίκησης» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Γιώργος Ζάψας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ