Οι αποχωρήσεις, τα χιλιόμετρα και οι μισθοί..

dimarxeio dodonis

Πρωτοβουλίες αναστολής μετατάξεων υπαλλήλων, χρεώνει στον Δήμαρχο Δωδώνης και Πρόεδρο της ΠΕΔ Ηπείρου Χρήστο Ντακαλέτση ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ του Νομού Ιωαννίνων.

Αφορμή ήταν η παρέμβαση που είχε προηγηθεί από τον κ. Ντακαλέτση με αφορμή μετατάξεις υπαλλήλων από τον Δήμο στο Τελωνείο Ιωαννίνων.

Ο Σύλλογος ΟΤΑ τον καταγγέλλει σημειώνοντας ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλίες όχι για την πρόσληψη νέων υπαλλήλων αλλά για να εμποδίσει εργαζόμενους να μετακινηθούν και χαρακτηρίζει προκλητικές τις πρωτοβουλίες του.

Ο Δήμος Δωδώνης απαντά με σχετική του ανακοίνωση και ο Δήμαρχος σε δήλωσή του υποστηρίζει ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ έπρεπε να δείξει μεγαλύτερη αλληλεγγύη και στους εναπομείναντες υπαλλήλους.

Σε αυτούς που θα χρειαστεί να εργάζονται περισσότερο για την κάλυψη των κενών.. Αφήνει δε αιχμές και για όσους αποχώρησαν λέγοντας ότι αποχώρησαν από τον Δήμο για μία υπηρεσία που απέχει μόλις δέκα χιλιόμετρα και για έναν υψηλότερο μισθό.

Το τελευταίο από μόνο του βέβαια είναι ζητούμενο για κάθε εργαζόμενο. Ωστόσο το πρόβλημα της υποστελέχωσης των Δήμων, ειδικά των μικρότερων είναι υπαρκτό και τόσο οι ίδιοι οι φορείς της αυτοδιοίκησης όσο και το Υπουργείο οφείλουν να αναζητήσουν και να δουν τα πραγματικά αίτια..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ