Οι άνεμοι σάρωσαν τον κάμπο, τεράστιες ζημιές στα ακτινίδια

aktinidia gia proti

Οι θυελλώδεις άνεμοι που σάρωσαν την Ήπειρο άφησαν τεράστιες ζημιές στον κάμπο της Άρτας και ειδικά στις καλλιέργειες ακτινιδίων.

Το διάστημα αυτό τα δέντρα βρίσκονται σε άνθηση και καρπόδεση. Οι άνθρωποι που ασχολούνται με την καλλιέργεια ακτινιδίων βρίσκονται για μία ακόμη φορά σε απελπιστική κατάσταση καθώς ο κόπος τους χάθηκε μέσα σε λίγες ώρες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Στην περιοχή Ρόκα- Καλαμιάς καλλιεργούνται πάνω από 1200 στρέμματα με ακτινίδια. Η καταστροφή υπολογίζεται ότι φτάνει και το 70% ενώ το πλήρες μέγεθός της θα φανεί τις επόμενες ημέρες.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • aktinidia arta

Μεγάλες είναι οι ζημιές και σε άλλες περιοχές όπως στους Χαλκιάδες, τις Κιρκιζάτες, τον Άγιο Σπυρίδωνα και τον Καλόβατο.

Στην περιοχή βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς ο οποίος συνομίλησε με παραγωγούς και είδε από κοντά την κατάσταση.

Για τις ζημιές που έχουν γίνει έχει ενημερωθεί ήδη ο ΕΛΓΑ ο οποίος αναμένεται να πραγματοποιήσει αυτοψία για καταγραφή τις επόμενες μέρες.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • aktinidia arta1EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • aktinidia arta2

«Στις μέρες που ζούμε τα καλλιεργητικά έξοδα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις της καλλιέργειας των ακτινιδίων οποιαδήποτε αποζημίωση σύμφωνα με τα παλαιά δεδομένα θα φαντάζει σταγόνα στον ωκεανό.

Η πολιτεία θα πρέπει να εξετάσει τη ζημιά που προκλήθηκε στη φετινή παραγωγή σε συνδυασμό με την ακαρπία της επόμενης και να αποζημιώσει τις πληγείσες καλλιέργειες των ακτινιδίων στην Άρτα με το ποσό που θα επιτρέψει στο παραγωγό τη συνέχιση της καλλιέργειας» αναφέρει σε ανακοίνωση ο Πρόεδρος της ΑΣ Πύρρος Ευάγγελος Χρηστάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ