Οι ΑΝΕΛ Ιωαννίνων απαντούν για τη σίτιση προσφύγων

akatporeia2

akatporeia2

Όλα καλά, με την σίτιση των προσφύγων, κατά τους ΑΝΕΛ Ιωαννίνων, οι οποίοι ανέλαβαν να απαντήσουν για λογαριασμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στο οποίο άλλωστε εκφράζουν την απόλυτη εμπιστοσύνη τους!!!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, διερεύνησαν το θέμα και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα δημοσιεύματα είναι ανυπόσταστα και αποσκοπούν στην παραπλάνηση των πολιτών!!!

Υποστηρίζουν ότι στον καταυλισμό του Κατσικά δεν δαπανήθηκε ούτε ένα ευρώ από τον Ιανουάριο μέχρι τώρα, όμως μένει αναπάντητο το ερώτημα γιατί έγιναν οι διαγωνισμοί, οι αναθέσεις και η υπογραφή των συμβάσεων!!!

Στην ανακοίνωσή τους οι ΑΝΕΛ Ιωαννίνων αναφέρουν:

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα στον τύπο, περί ανύπαρκτων προσφύγων που σιτίζονται σε καταυλισμούς και δομές φιλοξενίας της Ηπείρου, καθώς και σε συμβάσεις παροχής σίτισης, που σπαταλώνται άσκοπα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Ιωαννίνων, έχοντας πλήρη γνώση του θέματος και εμπιστοσύνη στο ΥΠΕΘΑ, που χειρίζεται το θέμα σίτισης μέχρι στιγμής, σας γνωρίζουμε ότι, κάθε μήνα από πόρους της Ε.Ε., δεσμεύεται χρηματικό ποσό για κάθε δομή φιλοξενίας προσφύγων, για τη σίτισή τους.

Με βάση αυτό το ποσό γίνεται δημόσιος διαγωνισμός, απ΄όπου προκύπτει ο επαγγελματίας που θα σιτίσει τους πρόσφυγες.

Στη συνέχεια όλα τα στοιχεία αναρτώνται στο πρόγραμμα “ΔΙΑΥΓΕΙΑ”.

Τα ποσά που δεσμεύονται δε σημαίνει ότι ξοδεύονται κιόλας, γιατί καθημερινά οι πρόσφυγες λαμβάνουν συσσίτιο μόνο με τη φυσική τους παρουσία και τη χρήση ατομικού δελτίου και καταγράφονται πόσοι θα συμμετέχουν στο συσσίτιο της επόμενης ημέρας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο καταυλισμός του Κατσικά, όπου από τον Ιανουάριο του 2017, που δεν λειτουργεί, δεν έχει δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ.

Επομένως όσα αναγράφονται στα δημοσιεύματα, είναι ανυπόστατα και σκοπό έχουν την παραπλάνηση των πολιτών.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ