Ογδόντα κρούσματα στα Γιάννινα σε δύο βδομάδες.. Το ημερολόγιο της πανδημίας

epirus post krousmata

Ογδόντα κρούσματα σε διάστημα δύο εβδομάδων έχουν επιβεβαιωθεί στα Γιάννινα χωρίς σε αυτά να περιλαμβάνονται οι συρροές από τη δομή της Αγίας Ελένης καθώς χρονικά είχαν προηγηθεί.

Η πρώτη μικρή έκρηξη ήρθε στις 24 Σεπτεμβρίου όπου είχε επιβεβαιωθεί επτά κρούσματα και από την ημέρα εκείνη η παρουσία της περιοχής στον χάρτη γεωγραφικής κατανομής είναι καθημερινή.

Δύο φορές μάλιστα με διψήφιο αριθμό κρουσμάτων, στις 28 Σεπτεμβρίου όπου επιβεβαιώθηκαν δώδεκα κρούσματα και στις 2 Οκτωβρίου όπου επιβεβαιώθηκαν δέκα κρούσματα.

Η πρώτη αύξηση κρουσμάτων συνδέθηκε με το Συρράκο. Άνθρωποι που είχαν επισκεφθεί το χωριό επιστρέφοντας στα Γιάννινα βρέθηκαν θετικοί.

Το τελευταίο τριήμερο αυτό που καταγράφεται είναι μεγάλη διασπορά στην πόλη, με κρούσματα εντός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, σε διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους και σε διαφορετικές ηλικίες.

Η αγωνία μεγαλώνει καθώς η πανδημία έχει αγγίξει και τους πλέον ευαίσθητους και ευάλωτους χώρους, αυτούς των γηροκομείων που λειτουργούν στην πόλη.

Κατά την τελευταία βδομάδα στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων επιβεβαιώθηκαν 51 κρούσματα.

Από τις 20 μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου στο Νομό είχαν επιβεβαιωθεί 29 κρούσματα.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • epirus post krousmata

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ