Οφείλουν επίσημη ενημέρωση

covid19

Τα κρούσματα κορωνοιού παραμένουν αυξημένα και η διασπορά στη χώρα είναι μεγάλη. Ωστόσο αυτό που καταγράφεται και καυτηριάζεται όχι μόνο στην Ήπειρο αλλά και σε άλλες περιφέρειες είναι το τεράστιο έλλειμμα ενημέρωσης.

Ο ΕΟΔΥ για να δικαιολογήσει την ανεπάρκειά του επικαλείται προσωπικά δεδομένα όπως και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Προφανώς ή δεν βλέπουν ή δεν ακούν ή δεν διαβάζουν…

Τα προσωπικά δεδομένα είναι συγκεκριμένα και απολύτως σεβαστά… Η διευκρίνιση αν ένα θετικό κρούσμα είναι και μόνιμος κάτοικος μιας περιοχής ή όχι δεν αποτελεί προσωπικό δεδομένο.

Πέραν αυτού ο ΕΟΔΥ οφείλει να ξεκαθαρίσει αν γίνεται ιχνηλάτηση και από ποιον φορέα… Η ενημέρωση θα πρέπει να είναι πλήρης, όπως ήταν στην πρώτη φάση της πανδημίας, ώστε η κοινή γνώμη να ξέρει τι ακριβώς συμβαίνει, να μην μένει χώρος για παραφιλολογίες και ανακρίβειες.

Αν αυτή την ενημέρωση την κάνει ο ίδιος ο ΕΟΔΥ, το Υπουργείο Υγείας ή τα Συντονιστικά των Περιφερειών είναι δικό τους θέμα.. Όσο πιο γρήγορα συντονιστούν σε όλα τα επίπεδα τόσο καλύτερα θα είναι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ