ΟΕΕ: Μετάθεση ημερομηνιών για υπαγωγή στον αναπτυξιακό

anaptiksiakos nnew

anaptiksiakos nnew

Μετάθεση των καταληκτικών ημερομηνιών υποβολής αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων στα δύο καθεστώτα, «Ενισχύσεων “Γενική Επιχειρηματικότητα” του αναπτυξιακού N. 4399/2016» και «Ενισχύσεων “Νέες ανεξάρτητες ΜΜΕ” του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016» για την 23η Μαρτίου 2017 ζητεί ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Με επιστολή του προς το γενικό γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων Λόη Λαμπριανίδη οΟ κ. Κόλλιας ζητεί επίσης και την μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας και για την υποβολή των φακέλων τεκμηρίωσης, για την 30η Μαρτίου 2017.

Στην επιστολή, αναφέρεται ότι οι λόγοι των συγκεκριμένων αιτημάτων, αφορούν στην κατάθεση μέχρι σήμερα μικρού αριθμού προτάσεων ένταξης στον νέο επενδυτικό νόμο, αλλά και στο γεγονός ότι οι επενδυτές δεν μπορούν να ανταποκριθούν και να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, λόγω της γραφειοκρατίας στην κατάρτιση του φακέλου τεκμηρίωσης και της μη έκδοσης ερμηνευτικών εγκυκλίων για την κατανόηση των περίπλοκων διαδικασιών και διατάξεων του νέου επενδυτικού νόμου.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, «οι πολύπλοκες και σε πολλές περιπτώσεις ασαφείς διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου και μη κατανοητές στους επενδυτές, με τις πρακτικές παραπομπής σε έκδοση κανονιστικών πράξεων, έχουν ως αποτέλεσμα μεγάλες καθυστερήσεις στην υλοποίησή του».

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ