Οδικό δίκτυο…βομβαρδισμένο τοπίο

DROMOSΣε βομβαρδισμένο τοπίο έχουν μετατραπεί οι εθνικοί δρόμοι στην Περιφερειακή Ενότητα της Πρέβεζας με τα περισσότερα προβλήματα να εντοπίζονται στις οδούς Φιλιππιάδας Πρέβεζας και Πρέβεζας Ηγουμενίτσας.

Τα προβλήματα δεν είναι σημερινά, απλά η κατάσταση μέρα με τη μέρα επιδεινώνεται. To θέμα έφερε και πάλι στην επικαιρότητα το τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ που ήδη έχει καταγράψει σημεία του οδικού δικτύου και χρίζουν παρεμβάσεων και βελτιώσεων και τα οποία έχει καταθέσει στους αρμόδιους φορείς, ώστε να συνδράμει το έργο της Πολιτείας στον προγραμματισμό και την ολοκλήρωση νέων έργων οδοποιίας, όπου αυτά κρίνονται αναγκαία.

Επόμενο βήμα μετά την καταγραφή των προβλημάτων είναι η δρομολόγηση των παρεμβάσεων οι οποίες μπορούν να ξεκινήσουν βραχυπρόθεσμα με χαμηλό κόστος και άμεσο αποτέλεσμα στα πιο επικίνδυνα σημεία, ενώ μεσοπρόθεσμα να δρομολογηθούν οι απαραίτητες βελτιώσεις μεγαλύτερου εύρους και κόστους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλη ήταν και η ανησυχία που εκφράστηκε σε συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Πρέβεζας του ΤΕΕ το προηγούμενο διάστημα, όπου έγινε ενημέρωση για τους οδικούς άξονες , που εκκρεμούν μελέτες ή έργα προκήρυξής τους.

Το βέβαιο πάντως είναι ότι οι περισσότεροι δρόμοι του Νομού Πρέβεζας είναι σε άθλια κατάσταση. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το τμήμα της εθνικής οδού Πρέβεζας Ηγουμενίτσας, στο γνωστό σημείο Γέφυρα της Δέσπως. Παρότι έχουν περάσει περισσότερα από έξι χρόνια, από τη στιγμή που παρουσιάστηκαν τα πρώτα προβλήματα, αυτά παραμένουν άλυτα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ