Οδικά κι αντιπλημμυρικά έργα από την Περιφέρεια

DROMOSΜε σκοπό την υλοποίηση οδικών και αντιπλημμυρικών έργων η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης στη σημερινή της συνεδρίαση ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων της Περιφέρειας με Δήμους της Π.Ε. Πρέβεζας.

Τη συνεδρίαση της Επιτροπής παρακολούθησε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος σε σύντομη παρέμβασή του, υπογράμμισε πως για την υλοποίηση αυτών των παρεμβάσεων υπάρχει προγραμματισμός, με βάση και τα αιτήματα που κατατίθενται από τους τοπικούς φορείς.

Όπως εξήγησε η Πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη, η Περιφέρεια ανταποκρίνεται σε αιτήματα των Δήμων, τα οποία αξιολογούνται από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, βάσει τεχνικών χαρακτηριστικών, πριν προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος εγκρίθηκαν οι προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου (Π.Ε. Πρέβεζας) και του Δήμου Πρέβεζας για τα έργα «Ασφαλτοστρώσεις οδικού δικτύου στην περιοχή Δήμου Πρέβεζας- τεχνικά επί της 8ης επαρχιακής οδού», προϋπολογισμού 127.000 ευρώ, και «Κατασκευή – Ασφαλτόστρωση οδού στο Δ.Δ. Άνω Ράχης Δήμου Πρέβεζας» προϋπολογισμού 60.000 ευρώ. Ακόμη, οι προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου (Π.Ε. Πρέβεζας) και Δήμου Πάργας για τα έργα «Ασφαλτοστρώσεις οδικών τμημάτων- κατασκευή τεχνικών στην περιοχή Δήμου Πάργας της Π.Ε. Πρέβεζας», με προϋπολογισμό 290.000 ευρώ, «Ασφαλτοστρώσεις χώρων δημοτικών σχολείων Μεσοποτάμου. 1ου και 2ου δημοτικού σχολείου Καναλακίου- Αντικατάσταση κουφωμάτων 1ου και 2ου Δημοτικού σχολείου Καναλακίου», με προϋπολογισμό 110.000 ευρώ και «Κατασκευή τεχνικού στο Δ.Δ. Κορυφούλας Δήμου Πάργας», με προϋπολογισμό 55.000 ευρώ. Τέλος, εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου (Π.Ε. Πρέβεζας) και του Δήμου Ζηρού για το έργο «Αντιπλημμυρικά έργα στο Δ.Δ. Θεσπρωτικού Δήμου Ζηρού», με προϋπολογισμό 88.000 ευρώ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ