Οδεύει προς σωτηρία το ΚΕΝ Άρτας

STRATIOTIKOSΟδεύει προς τη σωτηρία το ΚΕΝ Άρτας, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που διαρρέουν από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Το Υπουργείο είναι έτοιμο να βάλει λουκέτο σε δεκαπέντε Κέντρα μέχρι το τέλος του έτους ενώ άμεσα αναμένεται να προχωρήσει και η συγχώνευση στρατοπέδων.

Τα δέκα νέα κέντρα εκπαίδευσης θα είναι διακλαδικά και θα βρίσκονται σε μεγάλα αστικά κέντρα, ώστε να είναι ομαλή η προσαρμογή των νέων στη στρατιωτική ζωή… Αυτόματα θα κλείσουν τα κέντρα προπαίδευσης της Αεροπορίας στην Τρίπολη και του Ναυτικού στον Πόρο και τον Σκαραμαγκά.

Σύμφωνα με το Έθνος παρασκηνιακά γίνονται διεργασίες σε κομματικό και τοπικό επίπεδο για την επιλογή των κέντρων εκπαίδευσης που θα παραμείνουν ανοιχτά και αυτών που θα κλείσουν. Πρόκριμα για να παραμείνει ένα κέντρο ανοιχτό θα είναι η υποδομή που διαθέτει και το κόστος συντήρησής του.

Σύμφωνα με το κριτήριο αυτό, φαίνεται ότι περισσότερες πιθανότητες να παραμείνουν ανοιχτά έχουν τέσσερα Κέντρα στην Πελοπόννησο, δύο στην Αττική, ένα στην Ηπειρο, ένα στη Στερεά Ελλάδα, ένα από τα τέσσερα στη Δυτική Μακεδονία και άλλο ένα στη Δυτική Ελλάδα ή στην Κρήτη.

Έως τον Δεκέμβριο του 2012 θα πρέπει να κλείσουν επίσης άλλα δέκα στρατόπεδα που παλαιότερα λειτουργούσαν ως Κέντρα Εκπαίδευσης και παραμένουν ανοιχτά παρότι έχουν παύσει να υποδέχονται νεοσυλλέκτους!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ