Όχι του Επιμελητηρίου στον ποδηλατόδρομο

igoumenitsa paraliaki

Την πλήρη διαφωνία του στην κυκλοφοριακή πρόταση που έχει καταθέσει η Δημοτική Αρχή και ειδικά στην δημιουργία ποδηλατοδρόμου εκφράζει το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας.

Το Επιμελητήριο εκτιμά ότι η υιοθέτηση τέτοιων ρυθμίσεων θα οδηγήσει σε καταστροφή την επιχειρηματική κοινότητα της πόλης.

Επιπλέον θεωρεί άστοχη στην παρούσα χρονική περίοδο ακόμη και την πιλοτική εφαρμογή των μέτρων και τονίζει ότι αυτή δεν θα πρέπει να υλοποιηθεί.

Στην ανακοίνωση σημειώνει

Λαμβάνοντας υπόψη ότι:

–              το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, εκ του νόμου, οφείλει να ενεργεί για την προστασία και προώθηση του Εμπορίου στην περιοχή ευθύνης του,

–              η επιχειρηματική κοινότητα της προτεινόμενης περιοχής παρέμβασης τοποθετήθηκε αρνητικά στην υλοποίηση των προτεινόμενων μέτρων 1-2-3 περί πιλοτικής δημιουργίας λωρίδας ποδηλατοδρόμου επί της οδού Κύπρου, από την πλατεία Δημαρχείου ως και την συμβολή της Οδού Δαγκλή και επί αυτής, όπως εκφράστηκε από σχετικό διαβιβαστικό κι ανακοίνωση του Εμποροβιοτεχνικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας,

–              τα μέλη της ΔΕ διαθέτουν ιδία γνώση επί του θέματος,

–              η οποιαδήποτε ενέργεια επέμβασης σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο εμπορικό κέντρο της πόλης της Ηγουμενίτσας, χωρίς την εκ των προτέρων διασφάλιση λειτουργικών συμπληρωματικών υποδομών όπως λειτουργική Περιφερειακή οδός και προσβάσιμοι και λειτουργικοί χώροι στάθμευσης οχημάτων, δεν πρόκειται να προσφέρει λύσεις παρά μόνο προβλήματα.   

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ

                Ότι ΔΕΝ συμφωνεί με την υλοποίηση των Μέτρων 1-2-3 της πρότασης της Δημοτικής Αρχής καθώς θα οδηγήσουν σε καταστροφή την επιχειρηματική κοινότητα που εξυπηρετείται, κι εξυπηρετεί με την σειρά της το συμφέρον των καταναλωτών και της πόλης. 

                Η έστω και πιλοτική εφαρμογή ενός μέτρου, που δεν πρόκειται να εφαρμοσθεί χωρίς την ύπαρξη υποστηρικτικών δομών, κρίνεται ως άστοχη, τουλάχιστον στην παρούσα χρονική περίοδο και δεν πρέπει να υλοποιηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ