Όχι του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας στο πλωτό φωτοβολταικό

pournari limni

Ομόφωνα αντίθετο στην κατασκευή και την λειτουργία πλωτού φωτοβολταικού στη λίμνη Πουρναρίου τάχθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας.

Η συζήτηση έγινε μετά από αίτημα που είχε υποβάλλει η Λαϊκή Συσπείρωση και χωρίς μέχρι στιγμής να έχει ζητηθεί γνωμοδότηση για το έργο και για την Περιβαλλοντική Μελέτη.

Εν όψει μάλιστα αυτού του ενδεχομένου το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε αφενός να απευθυνθεί σε εξειδικευμένους επιστήμονες ώστε να τεκμηριώσει την αρνητική στάση και αφετέρου να κινηθεί νομικά και κινηματικά ώστε να σταματήσει το έργο.

Ο Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης ανέφερε ότι το πλωτό φωτοβολταικό είναι αντίθετο με τον σχεδιασμό του Δήμου που προβλέπει ολοκληρωμένη χωρική επένδυση για ήπια τουριστική ανάπτυξη που θα ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ.

Εκ μέρους της πρωτοβουλίας πολιτών για την ανάπτυξη της λίμνης τοποθετήθηκε ο κ. Σπύρου αναφέροντας ότι πρόκειται για έναν σχεδιασμό που γίνεται εν κρυπτώ. Ανέφερε ότι το φράγμα είχε δημιουργήσει πολλές ελπίδες για ανάπτυξη αλλά το μόνο που άφησε μέχρι τώρα είναι προβλήματα.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων Γιάννης Παπαλέξης, Τζένη Ταπραντζή και Λίτσα Κιτσαντά εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο συγκεκριμένο έργο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ