Όχι της Πανηπειρωτικής στην πώληση του λιμανιού

Την πλήρη αντίθεσή της στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού Ηγουμενίτσας εκφράζει η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας.

Καλεί δε όλους τους φορείς της Ηπείρου και τους βουλευτές της Θεσπρωτίας να τοποθετηθούν στο θέμα και να συμμετάσχουν σε αγώνα αποτροπής της πώλησης.

Στην ανακοίνωσή της η Πανηπειρωτική σημειώνει:

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας με αίσθημα ευθύνης τονίζει πως η  σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της  Ηγουμενίτσας, του Αλιευτικού Καταφυγίου Πλαταριάς, της Μαρίνας των Συβότων και του Αλιευτικού Καταφυγίου Σαγιάδας  δεν εξυπηρετεί ούτε την ανάπτυξη κι ούτε τις ανάγκες του τόπου. Είναι μια πράξη  υλοποίησης της σχεδιαζόμενης  κερδοφορίας ιδιωτικών συμφερόντων που απεμπολεί το δημόσιο όφελος και καταλύει κάθε έννοια  δημόσιας περιουσίας.

Εκφράζει την αντίθεσή της,  έστω και σε μια απλή σκέψη  ιδιωτικοποίησης του τόπου ερήμην του λαού της Θεσπρωτίας και γενικότερα της Ηπείρου και δηλώνει την απόλυτη ταύτισή της με τη θέση και τις απόψεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας.

Για το λόγο αυτό καλεί όλους τους φορείς κι όλους/ες γενικά τους Ηπειρώτες/σσες, ανεξαρτήτως πολιτικής  σκέψης και κομματικής τοποθετήσεως να συμμετάσχουν στον αγώνα αποτροπής  πώλησης της δημόσιας αυτής περιουσίας. Καλεί ιδιαίτερα τους βουλευτές του νομού Θεσπρωτίας να τοποθετηθούν πάνω σ’ αυτό το καίριο θέμα  και να συμπορευθούν στον  αγώνα που εκφράζει τη βούληση του λαού της Ηπείρου.

Ο δικός μας τόπος, η πατρίδα μας και για εμάς τους απόδημους η γενέτειρά μας, ορίζουν την έννοια της ανάπτυξης και της Ηπειρώτικης ταυτότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ