Όχι στο πλωτό φωτοβολταϊκό από το Δήμο Σκουφά

limni pournariou

Ομόφωνο όχι είπε το Δημοτικό Συμβούλιο Νικολάου Σκουφά στη δημιουργία πλωτού Φωτοβολταϊκού Σταθμού στην Τεχνητή Λίμνη Πουρναρίου.

«Ως Δήμος και ως Δημοτική Αρχή δεν είμαστε αντίθετοι ή αρνητικοί στο να γίνονται επενδύσεις στις Α.Π.Ε.

Άλλωστε επιβάλλεται η χώρα μας να ακολουθήσει τους ρυθμούς των υπολοίπων χωρών ώστε ο Έλληνας πολίτης να μπορεί να ανταπεξέρχεται και να απολαμβάνει χαμηλού κόστους υπηρεσίες.

Είμαστε όμως αντίθετοι με την τακτική του αποφασίζω και διατάσσω πριν από μας για εμάς, χωρίς καμία επικοινωνία και ενημέρωση, χωρίς την άποψη της Δημοτικής Αρχής η οποία αφουγκράζεται το σφυγμό της τοπικής κοινωνίας και θα πρέπει να αποφασίζει για τον τόπο της”, ανέφερε η Δήμαρχος Σκουφά Ροζίνα Βαβέτση.

Σημείωσε ότι η δημιουργία πλωτού φωτοβολταϊκού Σταθμού στην Τεχνητή Λίμνη Πουρναρίου έγινε γνωστή από τα μέσα ενημέρωσης.

“Εμείς, έχουμε άλλο μοντέλο ανάπτυξης για την περιοχή της λίμνης Πουρναρίου που θα αναδεικνύει τη φυσική ομορφιά του τόπου με σκοπό την τουριστική ανάπτυξη.
Επίσης, προβληματιζόμαστε για το πώς θα μεταφέρεται η ενέργεια από το συγκεκριμένο φωτοβολταϊκό σε περιοχές που είναι ήδη επιβαρυμένες με δίκτυα υψηλής τάσης” ανέφερε η κ. Βαβέτση.

Σημειώνεται ότι αρνητική απόφαση για το συγκεκριμένο έργο έχει λάβει και η Κοινότητα Πέτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ