Όχι στο κυνήγι και μετά τις βουλευτικές πιέσεις!

kinigi

Το απαγορευτικό στο κυνήγι και στο ερασιτεχνικό ψάρεμα επισήμανε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς στην Βουλή τονίζοντας πως είναι αδιανόητο να επιτραπεί η μετακίνηση σε 170.000 κυνηγούς και ψαράδες όταν 10 εκατ. Έλληνες είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Ο κ. Χαρδαλιάς απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Βασίλη Κεγκέρογλου ο οποίος ζήτησε να ενταχθούν οι δύο δραστηριότητες στους κωδικούς ατομικής άθλησης, ανέφερε: «Με έκπληξη είδα την ερώτηση. Υπάρχουν δέκα εκατομμύρια πολίτες κάτω από τις δύσκολες συνθήκες ενός αόρατου εχθρού είναι υποχρεωμένοι να κάνουν μικρές ή μεγάλες υποχωρήσεις ακόμα και στα χόμπι ή στην ψυχαγωγία τους. Και καλείται η εθνική αντιπροσωπεία να αναδείξει το αυτονόητο. Σας παρακαλώ να μην ευτελίζουμε τη συζήτηση. Γιατί ακούω και κάτι επιχειρήματα αν κολλάει από την μπεκάτσα ή από τον αγριόχοιρο».

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους να σταματήσουν να αντιληφθούν την συγκυρία κατά την οποία η χώρα μετρά 22.116 ενεργά κρούσματα και 25.247 στενές επαφές κρουσμάτων απομονωμένες στα σπίτια τους. Υποστήριξε μάλιστα ότι το 65% της βάσης των κυνηγετικών συλλόγων είναι στη Μακεδονία και στη Θράκη , εκεί ακριβώς όπου υπάρχει τεράστια έξαρση της πανδημίας με δείκτες ρεκόρ. «Το 60% των θετικών είναι εκεί. Και ζητούν να αλλάξει απόφαση η επιτροπή επιδημιολόγων , η οποία ομόφωνα απέρριψε το αίτημα. Δεν γίνεται δέκα εκατομμύρια να είναι σε απομόνωση και οι φίλοι κυνηγοί απλώς να μετακινούνται όπου θέλουν. Είναι λάθος μήνυμα. Είναι επίσημη θέση του ΚΙΝΑΛ να ενταχθεί το κυνήγι και το ψάρεμα στις μετακινήσεις και να μπορούν να μετακινούνται με έξτρα sms;» κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Απαντώντας ο κ. Κεγκέρογλου αντέστρεψε τα πυρά καταθέτοντας παρόμοια ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Γιόγιακα με τον κ. Χαρδαλιά πάντως να επιμένει ότι δεν γίνεται να υπάρχει ένας αστυνομικός πίσω από κάθε κυνηγό να τον ελέγχει. «Θα κάνουμε όλοι υπομονή. Και οι κυνηγοί και οι ψαράδες. Και όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα το δούμε» κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ