Όχι στη μεταφορά της Λογιστικής από το Περιφερειακό

logistiki preveza

«Του χρόνου θα έχει κλείσει αν το Τμήμα Λογιστικής παραμείνει στην Πρέβεζα». Αυτό ισχυρίστηκε και μάλιστα αρκετές φορές κατά τις τοποθετήσεις του στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο Πρόεδρός του Ιωάννης Σωτηρόπουλος.

Φυσικά το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν συμμερίστηκε τις απόψεις του και με την ομόφωνη απόφασή του ζητά την παραμονή του Τμήματος στην Πρέβεζα και την ενίσχυσή του. Την απόφαση θα αποστείλει στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου και είναι πολύ πιθανό να εκπροσωπηθεί όταν και εφόσον συζητηθεί το θέμα.

Αν κάτι προκάλεσε εντύπωση και από την συζήτηση αυτή είναι η επιμονή που έδειξε ο Πρόεδρος του Τμήματος Λογιστικής για την μεταφορά του στα Γιάννινα, παρότι δεν υπάρχουν οι κτιριακές υποδομές, πεπεισμένος για το κλείσιμό του.

Εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής τοποθετήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου ο οποίος καυτηρίασε την στάση ορισμένων καθηγητών «οι οποίοι πριν στεγνώσει το μελάνι των αποτελεσμάτων ζήτησαν να μεταφερθούν στα Γιάννινα». Ο κ. Ιωάννου τόνισε ότι αν θέλουμε περιφερειακή δομή στο Πανεπιστήμιο το τμήμα πρέπει να μείνει στην Πρέβεζα και σημείωσε ότι μπορούν να γίνουν βελτιωτικές κινήσεις για την φοιτητική μέριμνα. Μάλιστα ανέφερε ότι αν πρόκειται για την ενίσχυσή του μπορεί να μεταφερθεί το Οικονομικό από τα Γιάννινα στην Πρέβεζα όπου υπάρχουν και υποδομές.

«Το Τμήμα πρέπει να μείνει στην Πρέβεζα. Και μεις θα σταθούμε δίπλα του, θα το βοηθήσουμε και θα το στηρίξουμε» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης.

Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων μεταξύ των οποίων οι κύριοι Κορωναίος, Παππάς, Κωτσαντής και Φραγκούλης οι οποίοι εξέφρασαν την διαφωνία τους στο ενδεχόμενο μεταφοράς του Τμήματος στα Γιάννινα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ