Όχι σε φωτοβολταϊκό γιατί η σκίαση θα επηρεάσει το μικροκλίμα!

fotovoltaiko agr

Αρνητικά γνωμοδότησε η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου επί του περιεχομένου φακέλου Μ.Π.Ε. του έργου «Φωτοβολταϊκός Σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικής ισχύος 40 MW, στη θέση «Κάτω Βλάχα» και των συνοδών του έργων, στις Δ.Ε. Κρανέας & Θεσπρωτικού του Δήμου Ζηρού, Π.Ε. Πρέβεζας, Περιφέρειας Ηπείρου.». 

Εν μέσω ενεργειακής κρίσης η Περιφέρεια Ηπείρου εξακολουθεί να διατηρεί την γνώριμη στάση της στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και να λέει όχι στην συντριπτική πλειοψηφία τέτοιων έργων.

Παράλληλα μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει μία πλήρη και ολοκληρωμένη συζήτηση, σε επίπεδο Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου θα υπάρξουν ξεκάθαρες τοποθετήσεις και προτάσεις.

Για το συγκεκριμένο έργο, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης υπογράμμισε πως με βάση την υπηρεσιακή γνωμοδότηση, εκφράζεται προβληματισμός για τη βαρύτητα του έργου στην χωροθετούμενη περιοχή, καθώς λόγω του πλήθους των φωτοβολταϊκών και της  εκτεταμένης σκίασης του εδάφους θα επηρεαστεί το μικροκλίμα  της περιοχής, υπάρχει ενδεχόμενο (από εκχερσώσεις, εκσκαφές κλπ) μεταβολής της υδρολογίας της περιοχής, ενώ  λόγω της έκτασης και της απαιτούμενης περίφραξης θα καταληφθούν ή και θα αποκλειστούν λειτουργικοί βοσκότοποι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ