Όχι κι από την Πρέβεζα στις απολύσεις υπαλλήλων

MPAILHSΤην κάθετη διαφωνία του στην απόλυση υπαλλήλων, σε εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου, εκφράζει ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης. Μάλιστα το Δημοτικό Συμβούλιο συνέρχεται εκτάκτως την Τετάρτη το μεσημέρι προκειμένου να λάβει απόφαση.

Ο Δήμαρχος πάντως σημειώνει ότι διαφωνεί με τη διαθεσιμότητα τόσο για λόγους κοινωνικούς όσο και για λόγους καλής λειτουργίας του Δήμου και ζητά από την Κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφαση.

«Η απαγόρευση προσλήψεων ΥΕ μέχρι το 2016 και η αναλογία 1 προς 5 καθότι και η μεταφορά νέων αρμοδιοτήτων από 1/1/2013 επιβάλλει την ανάκληση των όποιων διατάξεων αναφέρονται στη διαθεσιμότητα των εργαζομένων», σημειώνει ο κ. Μπαίλης.

Επίσης διατυπώνει την κάθετη διαφωνία του με την συνεχή και συστηματική μείωση των πόρων προς την αυτοδιοίκηση καίτοι από 1/1 /2013 αναλαμβάνουν οι δήμοι και νέες επιπλέον αρμοδιότητες Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα με μαθηματική ακρίβεια οι δήμοι να οδηγηθούν σε αναγκαστική και ολική κατάρρευση με τα γνωστά σε όλου μας αρνητικά αποτελέσματα τόσο σε τοπικό όσο και σε γενικό επίπεδο/

«Δεν έχουμε καμία απολύτως αντίρρηση, αντίθετα το επιδιώκουμε. όσον αφορά την αξιολόγηση του υπηρετούντος προσωπικού με σκοπό την καλύτερη αξιοποίηση των υπαλλήλων με τελικό στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών

Επίσης διαφωνούμε με το παρατηρητήριο των οικονομικών αποτελεσμάτων των ΟΤΑ . Πιστεύουμε ότι η δημιουργία ενός τέτοιου παρατηρητηρίου δεν συμβάλει στην ομαλή λειτουργία των δήμων και ότι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις διατάξεις του συντάγματος για την διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ», υπογραμμίζει ο κ. Μπαίλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ