Όχι από την Περιφέρεια Ηπείρου για τα αιολικά της Πίνδου

anemogenitries

Αρνητικά γνωμοδότησε η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου για τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορούν στα αιολικά της Πίνδου καθώς και σε υδροηλεκτρικό στο ρέμα «Λευκοπόταμος» στο Ανθοχώρι.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Γοργόλης διευκρίνισε πως από την πλευρά του φορέα υλοποίησης του έργου υδροηλεκτρικού δεν δόθηκαν σαφείς απαντήσεις στα θέματα που είχε θέσει η Επιτροπή σε προηγούμενη συνεδρίαση σχετικά με τον κίνδυνο κατολισθητικών φαινομένων, τη διαδικασία ύδρευσης/ άρδευσης, καθώς και για το ιδιοκτησιακό καθεστώς. «Για αυτό και η εισήγησή μας ως Επιτροπή είναι αρνητική», σημείωσε.

Αρνητική γνωμοδότηση, μετά από σχετική εισήγηση και της αρμόδιας υπηρεσίας, έλαβε η Επιτροπή για το περιεχόμενο της Μ.Π.Ε. του έργου «Κατασκευή και λειτουργία έξι (06) Αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικής ισχύος 18 MW , στις θέσεις «ΤΡΙΚΟΡΦΟΝ», «ΜΕΣΟΒΟΥΝΙ» και «ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΨΑΛΑ» της Δ.Ε. Ασπροποτάμου και στις θέσεις «ΚΟΥΤΣΟΥΛΑΣ» και «ΧΙΟΛΙ» της Δ.Ε. Καστανιάς, του Δήμου Μετεώρων, της Π.Ε. Τρικάλων, Περιφέρειας Θεσσαλίας και στη θέση «ΟΞΥΑ ΔΕΣΠΑΤΗ» της Δ.Ε. Μετσόβου, του Δήμου Μετσόβου, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου».

Τέλος, η Επιτροπή ενέκρινε – κατά πλειοψηφία –  τη συμμετοχή της Περιφέρειας σε εκδήλωση Ηπειρωτικών προϊόντων που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στα τέλη Μαρτίου 2023, καθώς και σε εκδήλωση Ηπειρωτικών προϊόντων & τουρισμού που θα πραγματοποιηθεί στα Τίρανα στα τέλη Μαΐου 2023. Όπως, τόνισαν στελέχη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας, η Περιφέρεια συμμετέχει στις συγκεκριμένες εκδηλώσεις μετά από  σχετικές προσκλήσεις.

Ακόμη, διευκρινίστηκε πως η προηγούμενη απόφαση για τον καθορισμό του ανώτατου αριθμού αδειών παραγωγών πωλητών για την άσκηση πλανόδιου εμπορίου, που είχε οριστεί στις 350 θέσεις, αφορά και τους επαγγελματίες πωλητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ