Ο Υπουργός Επικρατείας σε Περιφερειάρχη και Δήμαρχο

bernadakis1

bernadakis1

Συνάντηση για την προετοιμασία του 5ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση: Γέφυρες Ανάπτυξης με την Ήπειρο (που θα διεξαχθεί στις 23-24 Οκτωβρίου στα Ιωάννινα) είχε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Χριστόφορο Βερναρδάκη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι βουλευτές Ιωαννίνων κ.κ. Χρ. Μαντάς, Ι. Στέφος, Μ. Τζούφη και Ι. Καραγιάννης, η Αντιπεριφερειάρχης (αρμόδια για θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης) κ. Παν. Μητροκώστα, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος κ. Κ. Σιαράβας, και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Δημ. Σιώλος.

Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Χρ. Βερναρδάκης δήλωσε μεταξύ άλλων, μετά το τέλος της συνάντησης: «Κάναμε μια συνεργασία, και δεν ήταν η πρώτη φορά. Έχει έρθει ο κ. Περιφερειάρχης και στην Αθήνα. Έχουμε κάνει μια καλή συνεργασία μέχρι στιγμής. Νομίζω θα είναι ένα μεγάλο γεγονός για την Ήπειρο, όπως ήταν και για όλες τις άλλες Περιφέρειες. Σκεφτείτε θα «μετακομίσει» σχεδόν όλο το Υπουργικό Συμβούλιο σε μια επιτόπια εποπτεία και επαφή με όλους τους φορείς, παραγωγικούς, κοινωνικούς, οικονομικούς της περιοχής.

Ο στόχος είναι να προδιαγράψουμε ένα συνολικό αναπτυξιακό σχέδιο για την επόμενη πενταετία, για την επόμενη περίοδο για την χώρα. Είναι γεγονός ότι μπαίνουμε σε μια νέα εποχή, θέλουμε να μπούμε σε μια νέα εποχή, όπου θέλουμε να στηριχθούμε στην κοινωνία και στις παραγωγικές δυνάμεις, σε μια νέα αφετηρία. Και αυτό θα ετοιμάσουμε να κάνουμε αυτό το διήμερο».

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Περιφερειάρχης κ. Αλ. Καχριμάνης δήλωσε τα εξής: «Είχα την τιμή να έχω συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Βερναρδάκη και συζητήσαμε λεπτομέρειες για το περιφερειακό συνέδριο. Πλέον βαδίζουμε για το συνέδριο. Πάντα μια συζήτηση βοηθά σε όλα. Με την κάθε συζήτηση, με την κάθε ενέργεια που κάνουμε, κάτι πετυχαίνουμε».

Και στο Δήμο Ιωαννιτών

bernadakis2

Συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Επικρατείας κ. Χριστόφορο Βερναρδάκη ενόψει του 5ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση που θα διεξαχθεί στα Γιάννενα το διήμερο 23-24 Οκτωβρίου είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Ο κ. Βερναρδάκης συνοδευόμενος από τους βουλευτές Ιωαννίνων, κ.κ. Χρ. Μαντά, Ι. Στέφο και Μ. Τζούφη ενημέρωσε το Δήμαρχο για τις τελευταίες λεπτομέρειες που απομένουν για την αρτιότερη διεξαγωγή του συνεδρίου ενώ τόνισαν το σημαντικό ρόλο που θα παίξει η αυτοδιοίκηση και ειδικά ο Δήμος Ιωαννιτών σε αυτό.

Από τη μεριά του ο κ. Μπέγκας στάθηκε κι αυτός στον αναπτυξιακό ρόλο που μπορούν να παίξουν οι Δήμοι, επισήμανε τους άξονες στους οποίες ο Δήμος θεωρεί πως πρέπει να κινηθεί η περιοχή για να πετύχει αναπτυξιακά αποτελέσματα ενώ υπογράμμισε τη σημασία που έχει να συμμετέχουν στο Συνέδριο όλοι οι παραγωγικοί φορείς του τόπου.

«Η διοργάνωση του 5ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Ήπειρο είναι από μόνης της ένα πολύ σπουδαίο γεγονός. Και είναι σπουδαίο γιατί δίνει τη δυνατότητα να ανοίξει ένας διάλογος μεταξύ της κυβέρνησης και των τοπικών φορέων για τη δημιουργία ενός στοχευμένου σχεδίου που θα αφορά την περιοχή μας. Το στοίχημα είναι το Συνέδριο αυτό να αποτελέσει το εφαλτήριο για μια δυναμική διεργασία η οποία θα φέρει μετρήσιμα αποτελέσματα στην περιοχή», ανέφερε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μπέγκας.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ