Ο Υπουργός πήγε στους δασκάλους

DOEO υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης ξεκίνησε τις συναντήσεις του από τους εκπαιδευτικούς. Μετέβη ο ίδιος στα γραφεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) στην πρώτη εθιμοτυπική συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Υπουργός, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, δήλωσε: “Είμαι, αισθάνομαι και δηλώνω δάσκαλος. Ήταν φυσικό να αρχίσω τις συναντήσεις μου από τους δασκάλους. Διαφωτίσθηκα για πολλά.

Κάποια θέματα μπορούν να λυθούν με το διάλογο. Είμαι έτοιμος να μάθω ιδίως ζητήματα που ο υπουργός δε μπορεί να γνωρίζει σε βάθος και να βοηθήσω στην επίλυση ορισμένων εξ αυτών. Μπορεί το διάστημα που έχουμε να είναι περιορισμένο, όμως δεσμεύομαι να συζητήσω και να δρομολογήσω τα καίρια θέματα.”

Ο κ. Μπαμπινιώτης ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το θέμα της αξιολόγησης: “Η αξιολόγηση είναι ένα από τα θέματα που θα κοιτάξω. Ζήτησα από τους δασκάλους να συζητήσουν τις τελειοποιήσεις του θέματος, αλλά όχι σε βάση απόρριψης της αξιολόγησης, που θα προκαλούσε την ελληνική κοινωνία”. Όσον αφορά στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου σημείωσε: “Φυσικά θα πάω. Είναι αυτονόητο ότι θα είμαι εκεί. Θα αισθανόμουν άσχημα να απουσιάζω από την απόδοση τιμής σε αυτούς που στέριωσαν αυτή την πατρίδα.”

Σε ερώτηση για τις εκλογές στα Πανεπιστήμια ο Υπουργός επεσήμανε: “Είμαι εναντίον κάθε μορφής βίας. Το να εμποδίζονται οι διαδικασίες δεν τιμά κανένα. Συσσωρεύονται αρνητικές εντυπώσεις για τα δημόσια Πανεπιστήμια. Χρειάζεται προσοχή στην αντιμετώπιση τέτοιων θεμάτων.”

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ κ. Κομνηνός Μαντάς δήλωσε: “Ο Υπουργός δεσμεύθηκε ότι στις αρχές Αυγούστου τα βιβλία θα είναι στα σχολεία”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ